Delican CHP'ye yüklendi

Güncelleme Tarihi:

Delican CHPye yüklendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:18

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla 5. olağan kongre hakkında bilgiler aktardı. AK Parti’li Delican konuşmasının ardından, Tire İlçesi’ndeki bir arazinin satışı üzerinden CHP’ye yüklendi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına İl Başkanı Bülent Delican’ın yanısıra partililer de katıldı. AK Parti’nin kurulduğu günden buyana taahhüt ettiklerini gerçekleştirdiğini kaydeden Delican, vesayet sistemi ve gerileme dönemiyle darbe kurallarının AK Parti ile sona erdiğini savundu. AK Parti’nin ’Yapılamaz’ denilen bir çok icraatı hayata geçirdiğini dile getiren Delican, "Hayaller gerçek oldu. Ekonomiden sağlığa, eğitimden ulaşıma, adaletten emniyete kadar her alanda ülkemize ve insanımıza yakışır hamleler ortaya konuldu. AK Parti’nin önümüzdeki hedefi, başlayan Beşinci Olağan Kongre sürecimizle 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023, 2053, 2071 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır" dedi. Delican konuşmasında kongre ile ilgili şu bilgilere yer verdi;

Haberin Devamı

"Gerçekleştirilecek olan 5. Olağan Kongre takvimi 15 Eylül 2014 tarihinde başlamıştır. 22 Şubat 2014 tarihinde il kongrelerinin sonuçlanması ile büyük kongreden önceki süreç tamamlanmış olacaktır. 5. Olağan Kongre sürecimizin ilk ve en önemli aşaması köy ve mahalle delege seçimleridir. Delege seçimleri parti içi demokrasinin temel taşıdır. Bunun için delege seçimleri köy, mahalle ve beldelerimize kayıtlı tüm üyelerimizin katılımı ile mahallinde ve sandık konularak yapılacaktır. Delege seçimleri partimizin ve toplumumuzun her kesimini kucaklayan adil bir anlayış ile tüzüğümüzde ve yönetmeliğimizde belirtilen kıstaslar ve ilkeler göz önüne alınarak gerçekleştirilecektir. Delege seçimleri tüm köy ve mahallerimizde 18- 19 Ekim 2014 günü aynı gün ve saatte yapılacaktır. Böylece parti içi demokrasinin ve seçmenimizle bütünleşmenin en önemli temeli köy ve mahallerimizde atılmış olacaktır. Daha sonra kongre takvimine uygun olarak 1 Kasım – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında İlçe Kongreleri ve 22 Kasım 2014 – 22 Şubat 2015 tarihleri arasında da İl Kongreleri gerçekleştirilecektir."

Haberin Devamı

TİRE ÜZERİNDEN CHP’YE YÜKLENDİ

İzmir’in Tire İlçesi’ndeki bir arazinin satışıyla ilgili CHP’ye yüklenen İl Başkanı Delican, "İzmir’de bir süreç başladı kamu mallarıyla ilgili, yok efendim ’Kamu mallarını ham yapacaklar, AK Parti iktidarı bilerek bu malları İzmirliler’e vermedi, yandaşlarına peşkeş çekecek’ gibi ağır ithamlarda bulundular ve biz bunların cevaplarını verdik. Son olarak Tire’de bir olay yaşandı ve biz dedik ki ’Tire’nin mallarını ham yaptırmayın’ daha sonra yanlıştan dönüldü ve Tire’nin mallarının satılmayacağı belirtildi biz de kendilerine teşekkür ettik. Ancak sonrasında dün yaşanan süreçte, Tire’nin Göçmen Mahallesi’nden bir haber geldi. Orada köylünün malı olmayan ancak köylünün kullandığı tarım arazisi Ödemiş İlçe Başkanı’nın oğlu ve yeğeni tarafından satın alındı. Yani satan CHP alan CHP. Sayın Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasını taşıyan kırmızı kitapçıkta diyor ki, ’Biz köylünün malını emanet olarak görüyoruz ve kesinlikle sattırmayacağız’. Ancak Ege Bölgesi’ndeki CHP’liler çatır çatır malları satıyor. Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, Sultanhisar’da satış yapıyor. Bunlar halkımızın gözünden kaçmıyor. İzmir’in mallarının satılmayacağını söyleyip arka planda satılması bizleri ve köylüyü tedirgin etmiştir. Bununla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Söz konusu satışla ilgili ihaleyi de inceleyeceğiz, bakalım kimler girmiş kimler ne yapmış. CHP İl Başkanı sayın Ali Engin, buraya geldiğinde bir dosya vermişti, o dosyayı inceliyoruz. İzmir’e hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Biz İzmir’de hizmet istiyoruz, İzmir’i ideolojik olarak bir yerlere çekmek ve hizmetsizliğin üzerini kapatmak bize göre son derece yanlış bir politika, bundan vazgeçilmeli" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!