Tillo’da seçimler 14 aralık’a ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Tillo’da seçimler 14 aralık’a ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 11:56

SİİRT’te yerel seçimlerden bir gün sonra bir kişinin öldürülmesinden sonra, belediye meclis üyelerinin toplu olarak istifa etmesi üzerine Tillo İlçesi’nde 26 Ekim’deki seçim takvimi iptal edildi. Belediye Başkanlığı ve Meclis üyeliği seçimleri 14 Aralık’a ertelendi.

Haberin Devamı

Tillo İlçesi’nde yapılan yerel seçimlerden bir gün sonra il merkezinde Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Behmen Aydın ile AK Parti adayı Mesut Menduhoğlu ve yakınları arasında çıkan kavgada, SP’li Aydın, bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili AK Parti adayı ve seçimleri kazanan Mesut Menduhoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. 5 sanığın tutuklu olarak yargılanmasına halen devam ediliyor.

Siirt Valililiği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Tillo Belediye Meclisi Üyeliği Seçiminin 26 Ekim 2014 günü yapılacağına karar verilmiş ise de, Yüksek Seçim Kurulunun 04/09/2014 tarih ve 3870 sayılı kararı ile Tillo Belediye Meclisi Üyeliği seçimi ile birlikte, Belediye Başkanlığı seçiminin de yapılması gerektiğinden, 26 Ekim 2014 tarihinde yapılması gereken seçim takvimi iptal edilmiştir. İstifalar nedeniyle boşalan Tillo Belediye Başkanlığı ve Tillo Belediye Meclisi Üyeliği seçimleri, Yüksek Seçim Kurulu Kararı gereğince,14 Aralık 2014 Pazar günü yapılmasına karar verilmiştir" denildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!