Çanakkale'de bayrak yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede bayrak yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 11:19

ÇANAKKALE Sonkale Derneği tarafından, son günlerde yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek için 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı ile yürüyüş gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ülke genelinde yaşanan Kobani ve IŞİD eylemlerine karşın, Çanakkale Sonkale Derneği alternatif bir yürüyüş düzenledi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Büyük Bayrak Yürüyüşü kordon boyundaki Golf Çay Bahçesi önünden başladı. Katılımcılar, yürüyüş boyunca 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıdı. ’Şehitler Ölmez Çanakkale Geçilmez’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sloganları atıp, 10. Yıl Marşını söyleyerek İskele Meydanı’na kadar yürüdü. Kordon boyundaki kafeteryalarda oturan vatandaşlar da yürüyüş yapan gruba alkışlarla destekledi. İskele Meydanı’nda bir açıklama yapan Dernek Basın Sözcüsü Hakan Bilir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu belirterek, "Dili Türkçe’dir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ayyıldızlı al bayraktır. Milli marşı ’İstiklal Marşı’ dır. Başkenti Ankara’dır.

Haberin Devamı

Çanakkalede bayrak yürüyüşü

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ulusal sınırları içinde bir ulus devlettir. Bu sınırlar, kurtuluş savaşının ardından ’Misak-ı Milli’ ile tespit edilen vatan topraklarının bütününü ifade eder. Bu maddelerin tartışılması veya üzerinde pazarlık edilmesi asla kabul edilemez. Azınlık hakları ve güney sınırımızdaki ülkelerde meydana gelen terör faaliyetleri bahane edilerek ve özgürlük mücadelesi adı altında hain bölücü terör faaliyetlerinin sahibi PKK ve Kürtçülük mazlum haklılığa terfi ettirilmek istenmektedir. Diğer bir yandan IŞİD destekçiliği bahanesiyle Türk düşmanlığı körüklenmektedir. Vatansızlık mazlumiyeti ırksal dışlanmışlık ve ezilmişlik söylemeleriyle iç isyan tetiklenmekte ve Birleşmiş Milletler ve NATO eliyle Yugoslavya benzeri bir bölünme hayal edilmektedir. Biz Türk gençliği olarak bir lider arayışında değiliz. An itibariyle her birimiz kalbimizde yaşattığımız Atatürk’üz. Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi müdafaa mecburiyeti hissettiğimiz anda, vazifeye atılmak için bir an bile düşünmeyeceğimizi beyan ederiz. Tek dayanağımız ve kudretimizin kaynağı Türk olmaktır" dedi. Açıklamanın sonunda sevinç yumağı oluşturan bir grup genç ise, ’Genelkurmay Duy Bu Sesi, Askere Al Hepimizi’ diye slogan attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!