SSM’de düğmeye basıldı

Güncelleme Tarihi:

SSM’de düğmeye basıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

NİSAN ayında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) atanan İsmail Demir, milyarlarca dolarlık savunma projelerinin yürütüldüğü kurumda yeniden yapılanma amacıyla düğmeye bastı. Müsteşarlık bünyesinde yeni birimler oluşturularak, yönetim yapısında da değişikliğe gidildi.

Haberin Devamı

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü iken SSM’ye Müşteşar olarak atanan Demir, “Kalite ve Stratejik Yönetim Daire Başkanlığı” kurarak dairenin başına THY Teknik’ten Medya, Reklam, Halkla İlişkiler Şefi Ferhat Yenibertiz’i getirdi. Müsteşarlığın özel kalem müdürlüğü ve kurumsal iletişim müdürlüğü bu daireye bağlandı. F-16’ların kendini koruma sistemleri ve jammerlar gibi kritik projelerin yürütüldüğü Eletronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanlığı’na Mustafa Şeker getirildi. Tedarik Yönetimi Daire Başkanlığı görevine kurum dışından Süreyya Yiğit atandı.

FÜZE DAİRESİNDE DEĞİŞİM YOK

Çin ile görüşmelerin devam ettiği Uzun Menzilli Hava Savunma Füzesi ihalesini yürüten Silah Sistemleri Daire Başkanlığı görevinde ise bir değişiklik olmadı. Uzay ve İnsansız Sistemler Dairesi, “Uzay” ile “İnsansız ve Akıllı Sistemler” adı altında iki daireye bölündü. Milli askeri uydu Göktürk ile TSK’nın uydu haberleşme projelerini yürüten Uzay Dairesi’ne Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Celal Sami Tüfekçi atandı. İnsansız hava araçlarının ihale ve projelerini yürüten dairenin başına ise kurum içinden Yakup Taşdelen getirildi. Edinilen bilgiye göre Demir, SSM’nin yeniden yapılanması kapsamında değişiklikleri devam ettirecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!