Çıraklıktan üniversiteye geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Çıraklıktan üniversiteye geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 11:07

İzmir’de Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi, çırak olarak eğitime aldığı iki öğrencisi Emre Sözan ile Cemil Kısa’yı üniversiteye gönderdi. Kurum iki öğrencisinin başarısını tabletle ödüllendirdi.

Haberin Devamı

Menemen Erdinç Ahmet Cengiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde üç yıldır çırak öğrenci olarak Elektrik-Elektronik bölümünde eğitim gören iki genç, üniversiteye girdi.

Eğitimlerini Mesleki Eğitim Merkezi’nde tamamlayan Emre Sözan ile Cemil Kısa kalfa olarak belgelerini aldıkları gün üniversite sınavlarının sonuçlarını öğrendi ve üniversite öğrencisi oldu.

Elektrik-Elektronik bölümü çırak öğrencisi olan Cemil Kısa Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü kazanırken, Emre Sözan ise Celal Bayar Üniversitesi Elektrik-Elektronik bölümünü kazandı. Her iki öğrenci başarılı ve çırak arkadaşlarına örnek oldukları için çok mutluklarını dile getirdi.

Okul Müdürü A. Levent Ertekin, öğrencilerinin Türkiye’de bir ilki başardıklarını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Kurumumuzda verilen eğitim ve motivasyonun yüksekliğini gösteren bu örnek, aslında Türkiye’nin önüne bir model olarak konulmalı. Çırak olarak eğitim sisteminin dışında kalmış öğrencilerin de istedikleri takdirde neyi başarabileceklerinin bir göstergesi. Bu başarıda emeği geçen kurum öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu örneklerin daha da artması Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli."

Her sene, "yılın çırağı"nı dizüstü bilgisayarla ödüllendiren okul yönetimi, bu kez başarıya imza atan iki öğrencisini üniversiteye uğurlarken tabletle ödüllendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!