Akdenizli sörfçüler barış için sörf yaptı

Güncelleme Tarihi:

Akdenizli sörfçüler barış için sörf yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 07:01

Türkiye’nin en genç profesyonel sörfçüsü Aleyna Hadımoğlu 20-28 Eylül tarihlerinde Fransa’da düzenlenen “Surfing for Peace” (Barış için Sörf) etkinliğine Türkiye’den davet edilen tek sporcu oldu.

Haberin Devamı

Üsküdar Amerikan Lisesi 11. sınıf öğrencisi Aleyna Hadımoğlu, Türkiye Milli Sörf Takımı'nın, 18 yaş altındaki tek profesyonel bayan sörfçüsü. Aleyna, Akdeniz’de barışa katkıda bulunmak için geleceğin liderleri olmaya namzet gençleri bir araya getirmeyi amaçlayan “Barış için Sörf” girişimi hakkında şunları söyledi:

Akdenizli sörfçüler barış için sörf yaptı

40 SÖRFÇÜ KATILIYOR
“Etkinliğe Türkiye’nin yanı sıra Lübnan, İsrail, Filistin, Fas, Cezayir, Mısır, İspanya, Fransa ve İtalya’dan 40 sörfçü katıldı. Bizler, ortak bir amaç ve ortak bir barış çağrısı için bir araya gelebiliyorsak dünya ülkeleri de çatışmayı bırakıp barışa yönelebilir”. Aleyna, barışçıl bir dünyaya duyulan özleme dikkat çekmeyi amaçlayan bu etkinlikte Türkiye’yi temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu ekledi.

Haberin Devamı

Akdenizli sörfçüler barış için sörf yaptı

2007'DEN BERİ YAPILIYOR
“Surfing for Peace” inisiyatifi, gençlerin birlikte sörf yaparken kültürel ve politik engelleri aşarak birliktelik duygusunu yaşamalarına ve kültürler arası diyalog kurabilmelerine fırsat sağlamayı ve bu yolla Akdeniz’de barışa katkıda bulunmayı hedefliyor. Kuruluş 2007 yılından beri bu amaç için öğrenci değişim programları, spor ekipmanı değişimleri, dil kursları, barış konusunda seminerler, sörf turları gibi çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!