Eskişehir'de kahvehaneye silahlı saldırı: 1'i polis 3 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde kahvehaneye silahlı saldırı: 1i polis 3 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 07:06

ESKİŞEHİR’de çeşitli suçlardan sabıkalı Ö.O.P. ile 2 arkadaşı, hafif ticari araçla önüne geldikleri bir kahveye tabancayla ateş edip kaçtı. Kahve sahibi ile bir müşteriyi yaralayan Ö.O.P, kısa süre sonra yeniden olay yerine gelince kendilerine müdahalede bulunmak isteyen bir sivil polisi hafif yaralayıp kaçtı. 3 haralı hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Olay saat 00.30 sıralarında Emek Mahallesi Dilek Caddesi’ndeki Kardeşler kıraathanesinde meydana geldi. İddialara göre hırsızlık ve yaralama suçlarından sabıkalı olan Ö.O.P. ile yanında bulunan 2 arkadaşı, hafif ticari araçla önüne geldikleri kahveye tabancayla ateş etti. Kahve sahibi 35 yaşındaki Muhsin Kaya sağ ayağına, müşterilerden 32 yaşındaki Faruk Kök de beline isabet eden kurşunla yaralandı.

İKİNCİ KEZ GELDİLER

Saldırganlar hafif ticari araçla olay yerinden uzaklaştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Bu sırada saldırganlar aynı araçla tekrar olay yerine gelerek kahveye ateş etmeye başladı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürlüğü Araştırma Şubesi’nde görevli sivil polisler de saldırganlara müdahalede bulunmak istedi. Ö.O.P. tabancayla sivil polislere de ateş etti. 40 yaşındaki polis memuru Nedim Şimşek başına sıyırıp geçen kurşunla yaralandı. Yaralı polis ile ekipteki arkadaşları saldırıya ateşle karşılık verince şüpheliler araçla kaçtı.

Haberin Devamı

Yaralanan polis memuru Nedim Şimşek ile kahve sahibi Muhsin Kaya Eskişehir Devlet Hastanesi’ne, belinden yaralanan Faruk Kök de Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 3 yaralının sağlık durumunun iyi olduğu, polis memuru Nedim Şimşek’in kontrol amaçlı olarak beyin cerrahisi servisine yatırıldığı belirtildi.

Bu arada şüpheliler hafif ticari aracı Emek Mahallesi Tarih Bulvarı’nda terk edip kaçtı. Araçta kurşun izlerine rastlanıldı. Polisler, kaçan saldırganları yakalamaya çalışmalarını sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!