Kampta olsa müdahale ederdik

Güncelleme Tarihi:

Kampta olsa müdahale ederdik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 00:25

Terim, Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşanan silahlı olayı doğruladı.

Haberin Devamı

“Olayı Almanya’da Ömer’den duydum. Evlat sahibiyim, bunu kabul edemem. Gökhan Töre’yi de 19 Kasım’dan beri takıma almadım.” “Gökhan’ın hüngür hüngür ağladığını duydum. Daha önce farklı düşünüyordum ama şimdi kendisini oynatacağımı pek sanmıyorum.” “Burası, ‘Oram ağrıyor buram ağrıyor’ deme yeri değil. Ben burada bulunduğum sürece bu formayı, fedakarlık yapanlar giyecek.”

TÜRKİYE Futbol Direktörü Fatih Terim basının karşısına çıktı ve milli takımdaki ‘silah’ gerginliğinini bildiğini ancak, olaydan çok sonradan haberdar olduğunu söyledi.
Terim, Gökhan Töre ile Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında yaşanan olayla ilgili şöyle konuştu...

Biz hatalı oyuncuları takımdan atmaya kalksak takım çıkaramayız. Ben bir hata yaptım, evet özür diliyorum 21 yaşındaki bir çocuğa sahip çıktım. Bu bir hataymış özür diliyorum.
Bir sene öncesinde Şükrü Saraçoğlu’nda Hollanda’yla bir maç oynadık. O maçı kaybederek Dünya Kupası’na gidemedik. O maçın sonrasında kampı dağıttık. Bu olay maçtan önce değil maçtan sonra oldu ve otelde değil gece kulübünde oldu.
Biz maçın tekrarını seyredip kahrolurken, üzülürken, gece kulübünde başlayan bir hadisenin hiç yazıldığını görmüyorum. Otelde de devamı gelmiştir. Ben bunu duymadım.

Haberin Devamı

ÜZÜNTÜM, OYUNCUMDA YAPTIĞI TAHRİBAT

NE zaman Almanya’ya gittim. Ömer’den duydum olayı. Hiç tasvip etmediğim, kabul etmediğim bir davranış şekli. Ben de evlat sahibiyim bunu asla kabul edemem. Ben Adana ve Mersin’deki maç kadrolarını açıklarken olayı bilmiyordum.
- 19 Kasım’dan bu yana Gökhan Töre’yi milli takıma almadım. Şu anda Gökhan Töre diye biri kalmadı burada. Şu anda morali çok bozuk. Ben Hakan’a da Gökhan’a da, Ömer’e de sahip çıkarım. Olay kampımızda olsa müdahale ederiz. Benim üzüntüm oyuncumda yaptığı tahribat.
- Bu forma bizim formamız. Bu forma dünyanın her tarafındaki Türkler’in forması. Bunu hak edenler giyecek. Ben burada olduğum sürece bu formayı isteyenler giyecek. Oram ağrıyor, buram ağrıyor deme yeri burası değil. Bize fedakarlık yapacak isimler lazım.

Yokluk içindeyiz ama ağzımızı açmıyoruz

Haberin Devamı

“Sakat oyuncuların kontrolleri yapılırken, ‘Galatasaray-Fenerbahçe maçına yetişir mi?’ telefonlarıyla, mesajlarıyla uğraşıyoruz. Milli Takımı da düşünmeliyiz.”

MEHMET Topal ve Burak Yılmaz’ın sakatlıkları sırasında kontrolleri yapılırken telefonlara gelen mesajları açıklıyorum. “Galatasaray-Fenerbahçe maçına yetişir mi?” Biz bunlarla uğraşıyoruz, milli takımı da düşünmelisiniz.
- Burada 12 tane sakat var. Kritik bir maç oynayacağız. Bu yoklukta ağzımızı açmıyoruz. Eline ahlaksızlık fırsatı geçmemiş insanların ahlaklıyım diye böbürlenme şansı yoktur. Çünkü ahlak da kişilik de böyle zamanda belli olur.
- BU haberleri okuyunca “Tanrım beni dostlarımdan korusun” dedim. İnsan bir demez mi “Fatih Hoca’yı 40 yıldır tanıyoruz. Bir dinleyelim nedir, ne değildir” Sizin oğlunuz Gökhan Töre gibi olsaydı, ben onu engellemeli miydim? Biz diğer oyuncuları da biliyoruz.

Haberin Devamı

İyiye işaret değil

Gökhan’ı oynatacağımı pek sanmıyorum. Antrenmandan sonra odasında hüngür güngür ağladığı bilgisini aldım. Bu iyiye işaret değil.

YÜREĞİ OLANLAR LAZIM

İzlanda maçı zamanında Arda’nın kulübünden bize faks yağmuru vardı. Oyuncumuzu gönderin diye. Biz hayır dedik. Arda’yı iyileştirip gönderdik. Hakan Çalhanoğlu’nun kulübü oyuncuyu istedi. Volkan Demirel beni bizzat aradı ve “Hocam ayağım da kopsa gelir oynarım” dedi. Bana böyle yürekli oyuncular lazım.

BU FORMA BÜTÜN TÜRKLERİN

Bu forma bizim formamız. Bu forma dünyanın her tarafındaki Türkler’in forması. Bunu hak edenler giyecek. Ben burada olduğum sürece bu formayı isteyenler giyecek. Oram ağrıyor, buram ağrıyor deme yeri burası değil. Bize fedakarlık yapacak isimler lazım.

TARZIM HER ZAMAN KAZANMAK

Haberin Devamı

Maçlardaki, kamplardaki, hadiselerden oyuncuları göndermeye kalkarsak takımda adam kalmaz. Benim tarzım, tavrım mümkünse kazanmaktır. Doğru neyse ben onu yaparım. İster babalar konuşsun, ister anneler konuşsun.

İşte olay yaratan o röportaj

FATİH Terim, basın toplantısının tamamını Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu’nun 8 Ekim 2014 tarihinde HÜRRİYET Gazetesi’nde yayınlanan röportajına ayırdı. Röportajda Gökhan Töre’nin, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’a silah çektiği iddiası doğrulanıyor, Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu’nun Töre’den rahatsız olduğunu ifade ediliyordu. Terim toplantıya “Türk Halkı'yla veya kendisini Türk hisseden herkesle; logosu röportaja hiç uygun değil, logosunda başka bir şey yazıyor ama röportaj logosuna uygun değil” sözleriyle başladı.

Haberin Devamı

O röportajda baba Çalhanoğlu özetle şunları söylemişti:

Biz, bu konuda Fatih Terim’den bir açıklama bekliyoruz. Hoca’nın tüm olanlardan haberi var. Davranışından ötürü Gökhan Töre’nin kadroya çağrılmaması lazım. Sonuçta olayın içinde silah var.(Oğlumun) Gökhan’dan rahatsız olduğu doğrudur. Ancak buna hocanın karar vermesi lazım.Zaten Hoca Gökhan’ı çağırdığına göre kararı ortada. Artık uzatmamak lazım ama keşke daha önce çözülse idi..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!