Yavru Vatan'a Sarı Lacivert Üniversite

Güncelleme Tarihi:

Yavru Vatana Sarı Lacivert Üniversite
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 19:11

“Hedef 1 milyon üye” projesi çerçevesinde KKTC’ye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcular Emre ile Selçuk, başkent Lefkoşa’da ‘Fener çılgınlığına’ neden oldu. Aziz Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile görüşmesinde Ada’da Fener Evi ve üniversite kurmak istediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, beraberinde Asbaşkan Mithat Yenigün kaptan Emre Belözoğlu ve deneyimli oyuncu Selçuk Şahin’in de bulunduğu bir heyetle Lefkoşa’ya geldi. Fenerbahçeliler Derneği’nde yeni üyelerle biraraya gelen Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile görüştü.

Yavru Vatana Sarı Lacivert Üniversite

FIFA VE UEFA’YA ELEŞTİRİ
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Eroğlu ile görüşmesinde, KKTC’de Fenerbahçe Evi ile bir üniversite kurmak istediklerini belirterek, uluslararası ambargo altındaki Kıbrıs Türkleri ile Türkiye halkını hiçbir zaman ayrı düşünmediklerini söyledi. Dünyanın her yerinde değişim yaşanmakta olduğunu ve KKTC’ye uygulanan spor ambargosunun da kalkacağına inandığını vurgulayan Aziz Yıldırım, “Tüm uluslararası spor federasyonlarında dostluk, kardeşlik, barış sloganları kullanılıyor. Maalesef bu söylemler hep lafta, FIFA VE UEFA’da bunu geliştirecek veya yeni bir ortam sağlayacak duruş yok maalesef’” dedi.

Yavru Vatana Sarı Lacivert Üniversite

Haberin Devamı

EROĞLU’NA ÖZEL FORMA
Aziz Yıldırım’dan adının yazdığı bir forma ile Fenerbahçe ambleminin yer aldığı bir plaket hediye alan Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, Türkiye ve Türkiye’deki takımlara yönelik sevginin KKTC’de yerleşmiş bir sevgi olduğuna dikkat çekti. KKTC’ye uygulanan spor ambargolarını anlatan Eroğlu, Kıbrıs Türk takımlarının Avrupa hatta Türkiye’den bir profesyonel takımla maç yapmasına müsaade edilmediğini kaydetti. Eroğlu, ”İnşallah sizlerin de gayretiyle; kültürel etkinliklerdeki ambargoların kalkması, bence bir insanlık ayıbının kalkması anlamına gelecektir” dedi.

Yavru Vatana Sarı Lacivert Üniversite

Haberin Devamı

İMZA DAĞITIMINDA İZDİHAM YAŞANDI

Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin, başkent Lefkoşa’nın merkezindeki Fenerium mağazasında taraftarlara forma imzaladı. Büyük bir Fenerbahçeli kalabalığın akın ettiği etkinlikte trafik kilitlendi, izdiham oluştu. İmza etkinliğinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Emre ve Selçuk, binlerce taraftarın formasını imzaladı. Uzun kuyruklar oluşturan Fenerliler ise, saatlerce sıra bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!