Suriyeli dilenciler polisi görünce tabanlara kuvvet

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli dilenciler polisi görünce tabanlara kuvvet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2014 01:04

Ankara Hürriyet’in defalarca gündeme getirdiği, Suriyeli dilenciler sorunu devam ediyor. Konya Yolu Çiğdem Kavşağı’nda dilenen Suriyelilere bu kez polis müdahale etti. Ekipleri gören Suriyeliler kaçarak izlerini kaybettirdi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı, düğün konvoyunun önünü kesen ya da ışıkta bekleyen araçlardan para talep eden şahıslara izin verilmeyeceği ile ilgili genelgesinin ardından önceki gün polis, Konya Yolu Çiğdem Kavşağı’nda dilencilik yapan Suriyelilere müdahale etti. Ankara Hürriyet’in fotoğrafladığı olayda, ihbar üzerine olay yerine giden Ankara Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kavşakta küçük çocuklarıyla birlikte dilenen yaklaşık 15 Suriyeli’yi engellemek istedi. Suriyeli dilenciler, polis ekiplerini görünce çocukları da alarak olay yerinden kaçtı.

80 TL CEZA KESİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün eylül ayında yayınladığı genelgeye göre, düğün konvoyunun önünü kesen ya da ışıkta bekleyen araçlardan para talep eden şahıslara izin verilmeyecek. Emniyet güçleri vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan bu kişilere müdahale edip, para cezası uygulayacak. Bu kapsamda şehir içinde kavşaklarda ve taşıt yollarında ‘trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunan’ ve 15 yaşını doldurmuş kişiler hakkında o bölgede görevli trafik polislerince Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddesi gereğince 80 lira para cezası uygulanacak.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR MÜLTECİLERE YARDIM EDECEK

Öte yandan önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ankara’daki Suriyeli ve Iraklı mültecilere barınma ve beslenme konularında yardım yapılması görüşüldü. Mültecilere barınma, yiyecek, içecek ve çocuklara oyuncak gibi yardımların, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda gerçekleştirilmesi hakkında verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!