20 metrekare daireye 162 bin dolar istiyorlar

Güncelleme Tarihi:

20 metrekare daireye 162 bin dolar istiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 16:30

Bu kentte ev almak için iki kez düşünmek bile yetmez. Londra’da mülk edinmek oldukça zor. Son yıllarda ev fiyatları ekonomik krizin de etkisiyle çılgın seviyelere ulaştı. 'Kutu' gibi ev için emlakçılar 162 bin dolar istiyor (370 bin TL). Türkiye'de 370 bin TL'ye çok daha konforlu evler almak mümkün. İstanbul'un merkezlerinde ise stüdyo daireleri 200 bin TL civarına bulmak mümkün. Fakat o dairelerin boyutu bile 20 metrekareden fazla.

Haberin Devamı

Şu an Londra’da bir evin ortalama fiyatı 810 bin dolar. Bu rakam Türkiye’nin büyük illerindeki fiyatlarla kıyaslandığında oldukça uçuk kaçıyor... Guardian’ın haberine göre Londra’da yükselen emlak fiyatları kent merkezindeki binaların fiyatlarını da ateş pahası yaptı. 20 metrekare büyüklüğündeki bu ev için emlakçılar 162 bin dolar (370 bin TL) istiyor.

20 metrekare daireye 162 bin dolar istiyorlar

İki katlı olan bu küçük evin üst katında yatak odası var. Salon ve mutfak ise bütünleşik. Yatak odası ise üst katta. Londra’da ev fiyatları düşecek gibi de değil. Yapılan araştırmalara göre seneye kent merkezinde ev fiyatlarının yüzde 0.8 düşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!