Lise mezunlarına müjde

Güncelleme Tarihi:

Lise mezunlarına müjde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2014 01:03

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yoğun istihdam talebi üzerine gençlere meslek edindirmek için ücretsiz kurs açtı. Ege Üniversitesi’nin Kent Koleji’nde vereceği eğitimde ilk etapta kaynakçı ve operatörler yetiştirilecek.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediği Kent Koleji Mesleki Eğitim Merkezi kursları için protokol imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, 16 Ekim’de 60. akademik yılının açılışını yapmaya hazırlanan üniversitenin Kent Koleji’ne destek verdiğini belirterek, "Üniversiteler topluma yol gösteren ışıklar olmak zorundalar. Dünya ölçeğinde bilgi toplumunun gereği olarak üniversiteler değerlendiriyor. Büyükşehir Belediyesi ile yürüyen çok projemiz var. Doğaya yönelik, toplumun eğitilmesine yönelik, körfezin balıklandırılması, alüvyonun çıkarılıp tarımda kullanılmasıyla ilgili. İzmir’de katma değeri yüksek üretim için nitelikli insan gücüne ihtiyaç var. Hem ücretsiz hem gerçek anlamda topluma dönük bir projenin parçasıyız. Bu projeyi başka başlıklarla da çoğaltmak istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2006 yılından bu yana 65 branşta bin 851 kurs açarak 46 bini aşkın kişiye ulaştıklarını belirterek "Yaşadıkça öğreniyoruz problem ya da sorunlar önümüze geldiğinde ufkumuzu açıyor, araştırıyoruz. Bilim insanlarından destek alıyoruz. Belediyelerimize büyük oranda istihdam talebi geliyor. Bu talebin ana omurgasını yüzde 95’ini ya ortaokul mezunları oluşturuyor. Askerliğini yapmış B sınıfı ehliyeti olan erkek çocuğumuz, liseyi bitirmiş bilgisayar kursuna gitmiş kız çocuğumuz. Öyle bir noktada ki eğer ofis, büro işi verecekseniz açık öğretim mezunları var, örgün eğitim mezunları var, master hatta doktor ünvanını almış kişiler var. Bu çocuklar dururken lise mezunlarını büroda istihdam etmek mümkün değil doğru da değil ama bu çocuklar da bizim gerçeğimiz" dedi.

UN FABRİKASI KOLEJ OLACAK

Kocaoğlu, restorasyon çalışmaları süren tarihi Un Fabrikası’nın Kent Koleji olarak düzenleneceğini belirterek şöyle konuştu:

"İstihdam üretimde önemli bir faktör. Kent Koleji böyle bir ihtiyaçtan doğdu. Yoğun bir eğitimle ve üniversiteyle belediyeyle, OSB, Milli Eğitim Müdürlüğü ile hem teori hem pratiği birleştirerek çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Sektörlerden gelen talebe göre bu eğitim programını ayarlayarak eğittiğimiz çocukların istihdama yönelmesini istihdam arz talebini de mesleğe göre yönlendirerek bu koleji kurduk. Ordinaryus Ekrem Akurgal’ın adını verdiğimiz bu yerleşkede eğitime başladık. Kahramanlar’daki tarihi un fabrikasını Kent Koleji olarak düzenliyoruz. Ekonominin büyümesi için gerekli donanımı sağlarken istihdam çalışmalarının da önünü açacağız. Bergama, Ödemiş gibi belli bölgelerimizde yerinde eğitime giderek yapacağız. İlk büyük adımı atıyoruz. İnanacağız başaracağız. Umuyorum başarılı oluruz, gençlerimizi meslek sahibi yaparız. En önemli yatırım, insana yatırımdır. ’Ben yapamam deme yapan senden üstün değildir’ felsefesiyle barıya koşmak istiyoruz."

Haberin Devamı

OPERATÖRLER YETİŞECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk etapta kaynak, CNC (Nümerik Takım Tezgahları) programlama, PLC (Programlanabilir Mantıksal Kontrolörler), CAD/CAM (iki ve üç boyutlu çizim) konularında kurs açtı. 11 Ekim’de başlayan kurslar, üç ay sürecek. Dersler hafta sonları 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Her bölüme 15 kişi kayıt yaptırabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!