Hükümetten Kılıçdaroğlu'na ilk tepki

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten Kılıçdaroğluna ilk tepki
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 15:24

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tezkere sadece IŞİD ve Kobani ile sınırlı olursa destekleriz” sözlerini Hürriyet’e değerlendirdi. Çelik şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“CHP-HDP tezkereye destek vermedi. Niye karşısın deyince, ‘bu tür savaş tezkerelerine karşıyız’ diyorlar. Soruyorsun, ‘iki tezkerenin birleştirilmesi dışında öncekinden farklı ne var?’

Hükümetten Kılıçdaroğluna ilk tepki
HÜKÜMETE FLAŞ TEZKERE TEKLİFİ



Burada problemimiz şu: Normal bir demokraside Anamuhalefet Partisi iktidar alternatifidir. Anamuhalefet Partisi’nin hükümetle öngörü ve vizyon konusunda yarışması lazım. Bir hafta evvel karşı çıktığı, ret dediği tezkereye, bugün ‘Kobani için IŞİD için olacaksa destek veririz’ diyor.

Zaten Kobani’nin korunması, IŞİD’in bertaraf edilmesini herkes söylüyor. Fakat Kılıçdaroğlu’nun buna ek olarak sürekli Esad ile ilgili olumsuz bir cümleye tahammül etmemesi ve sürekli Esad’ın gündemden düşmesini sağlayıp, kalıcılığını isteyen bir politikayı savunması artık fazlasıyla dikkat çeker hale geldi. Sebebi nedir, üzerinde düşünmek gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!