Okulda "mini hayvanat bahçesi"

Güncelleme Tarihi:

Okulda mini hayvanat bahçesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 14:33

Eskişehir'de, Melahat Ünügür Ortaokulu'nda, öğrencilerin hayvanları daha yakından tanıması ve sevmesi amacıyla bıldırcın, keklik, balık gibi bazı türlerin de bulunduğu özel sınıf oluşturuldu.

Haberin Devamı

Okulun İngilizce Öğretmeni Okan Özkan, öğrencilere bazı hayvan türlerini tanıtmak amacıyla çalışma başlatarak bir sınıf açtıklarını bildirdi.

Sınıfa akvaryum koyduklarını, bıldırcın ve keklik yetiştirdiklerini belirten Özkan, çocukların kanatlı hayvanların yumurtadan çıkış anını bile görme imkanı bulduğunu anlattı.

Büyükşehirlerde yaşayan çocukların pek çok hayvan türünü tanımadığını vurgulayan Özkan, "Öğrencilerimiz, hamster cinsi hayvanlar sayesinde genetik bilgisini Fen Bilgisi dersinde daha etkili bir biçimde öğrenme imkanı buluyor. Onların ufuklarını açmak, yeni dünyalar görmelerini sağlamak için uğraşıyoruz. Amacımız hayvanları sevdirmek, onlara saygı ve sevgi göstermeyi öğretmek" dedi.

Okulların sadece İngilizce, matematik, fen eğitimi için olmadığını, hayvan sevgisinin de bu mekanlarda öğretilebileceğini dile getiren Özkan, öğrencilerini her eğitim öğretim yılında Tepebaşı ile Odunpazarı Belediyelerine bağlı barınaklara götürdüklerini ifade etti. Bu barınaklarda çocukların birçok konuyu öğrenebildiğine değinen Özkan, "Orada çocuklar atlara biniyor, hayvanların nasıl beslendiğini görüyor. Aramızda küçük harçlıklar toplayarak hayvanlara yem götürüyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

Rahibe Fizan, Jersey Giant, Fransız Bresse ve Barnevelder gibi kanatlı hayvan cinslerini de yetiştirdiklerini kaydeden Özkan, sınıfta 9 türün üretimini yaptıklarını, ayrıca bazı öğrencilerin tavşan, yılan ve iguana gibi hayvanları beslediğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!