Beşiktaş - Sivasspor maçı Yenikent ASAŞ Stadı'nda

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş - Sivasspor maçı Yenikent ASAŞ Stadında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 13:53

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lİg'de 19 Ekim Pazar günü oynayacağı Sivasspor maçını, Ankara'daki Yenikent ASAŞ Stadı'nda yapacak.

Haberin Devamı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakıma alınması nedeniyle, Sivasspor maçı için stat arayan Beşiktaş, sonunda stadını buldu. Siyah beyazlılar 19 Ekim Pazar günü yapılacak karşılaşmayı, Ankara'daki Yenişehir ASAŞ Stadı'nda oynayacak.

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Yenişehir ASAŞ Stadı için gereken izinleri aldıklarını ve Sivasspor maçını 20 bin kapasiteli bu statta oynayacaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda profesyonel liglerde mücadele eden ASAŞ Spor için yapılan ve halen PTT 1. Lig takımı Osmanlıspor'un kullandığı Yenikent ASAŞ Stadı, Avrupa'nın en modern statlarından biri. Tribünlerin tamamı kapatılan stadın yedek kulübesinde ısıtmalı koltuklar bulunuyor.

5 YIL ÖNCE ŞAMPİYONLUK YOLU ASAŞ'TAN GEÇMİŞTİ

Beşiktaş'ın Sivasspor maçını oynayacağı Yenikent ASAŞ Stadı, siyah-beyazlılar için büyük önem taşıyor... Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 haftasında topladığı 11 puanla lider olan Beşiktaş, Ankara yolcusu! Ligde şimdiye kadar çıktığı 3 deplasmanda kazanan ancak iç saha maçlarını oynadığı Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki 2 karşılaşmada da berabere kalıp puan kaybeden Kara Kartal, Sivasspor müsabakasını Ankara Yenikent ASAŞ Stadı’nda gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Hem zemin hem de iklim şartlarından dolayı Olimpiyat Stadı’ndan rahatsız olan Beşiktaş yönetimi, 6. haftadaki Sivasspor maçını Yenikent ASAŞ Stadı’nda oynama kararı aldı. Yenikent ASAŞ Stadı ise Beşiktaş için farklı bir anlam taşıyor. Nitekim Kara Kartal, ligde son şampiyonluğunu yaşadığı 2008-2009 sezonunun 31. haftasında bu statta liderliğe yükselmiş; kalan maçlarını da kazanıp mutlu sona ulaşmıştı.

O zaman Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş; 2008-2009 sezonunun 31. haftasına 59 puanla, 60 puanlı lider Sivasspor’un ardında 2. sırada girmişti. Sivasspor’un, sahasında o zamanki adıyla İstanbul BŞB’ye 2-1 mağlup olmasıyla avantaj yakalayan Kara Kartal, o dönemki ismiyle Ankaraspor’u Yenikent ASAŞ Stadı’nda 4-1 yenmişti. 70. dakikasına 1-1 girilen karşılaşmayı Holosko, İbrahim Toraman, Bobo ve Tello’nun golleriyle 4-1 kazanan Beşiktaş, 62 puana yükseldiği o hafta liderlik koltuğuna oturmuştu.

Haberin Devamı

Yenikent ASAŞ Stadı’ndaki 4-1’lik galibiyetin ardından 19 Mayıs Stadı’nda Ankaragücü’nü 3-1, 33. haftada Galatasaray’ı 2-1, son hafta ise Denizlispor’u 2-1 yenen Beşiktaş, 71 puanla şampiyonluk ipini göğüslemişti.

YENİKENT ASAŞ STADI'NIN ÖZELLİKLERİ

Seyirci Kapasitesi: 19 bin 626
Açıklama: Sincan-YeniKent Mahallesi
Oyun Alanı Ölçüsü: 68 x 105 metre
Zemin Türü: Çim
Işıklandırma: Var

Beşiktaş - Sivasspor maçı Yenikent ASAŞ Stadında

Beşiktaş - Sivasspor maçı Yenikent ASAŞ Stadında

* Yedek kulübelerindeki tüm koltuklar ısıtmalı...

Beşiktaş - Sivasspor maçı Yenikent ASAŞ Stadında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!