Mardin'de öldürülen 2 kişinin olaylarla ilgisi yok

Güncelleme Tarihi:

Mardinde öldürülen 2 kişinin olaylarla ilgisi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 13:43

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde dün gece çıkan olaylar sırasında öldürülmüş olarak bulunan iki kişinin kimliği tespit edildi.

Haberin Devamı

Dedeman Caddesi'nde göstericilerin yaptığı kimlik kontrolünde, sakallı oldukları ve Kürtçe bilmedikleri gerekçesiyle IŞİD’li militanı oldukları iddiasıyla silahla öldürülen iki kişinin Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45) ve Mardin’de oturan Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) olduğu ortaya çıktı.

Suudi Arabistan’da mühendislik yapan Fehad İbrahim Elduveric’in Mardin’in Kızıltepe ilçesinde oturup inşaatlara amelelik yapan kayınbiraderi Suriyeli Muhammet İbrahim’in evine bayram ziyaretine geldiği; vize işlemleri için gittiği Mardin’den dönerken olayların ortasında kaldığı ve göstericiler tarafından aracından indirilerek tanıdıkları Suriyeli Abdullah Muhammed Latif ile birlikte öldürüldükleri belirtildi. İki kişiyi Suriyeli kayınbirader teşhis etti.

Haberin Devamı

"SURİYE’DEN SAVAŞTAN KAÇTIK, GELİP BİZİ BURADA ÖLDÜRÜYORLAR"

Öldürülen iki kişinin yakını olan Muhammed İbrahim, Fehad İbrahim Elduveriç’in uzun sakallı olması ve Kürtçe bilmediği için IŞİD militanı olduğu şüphesi ile öldürüldüğünü ileri sürerek, "Kız kardeşimin eşi Fehad ve akrabamız Abdullah Muhammed Latif, Mardin dönüşünde bir grup yollarını kesip kimlik kontrolü yapıyor. Bu sırada beni arayıp geç gelebileceklerini söylediler. Ben de uzun süre bekledikten sonra kendilerini aradığımda telefonları kapalıydı. Polise haber verince 2 kişinin cesedinin bulunduğu bana bilgi verdiler. O cesetlere baktığımda birinin kız kardeşimle evli damadımız olan Fehad’a, diğerinin ise hem akrabam hem de birlikte 2 yıl önce Akçakale’den Türkiye’ye birlikte giriş yapan Abdullah olduğunu görünce dünyam yıkıldı. Her ikisinin ne IŞİD’le ne de başka kimseyle bağlantısı yoktu. Bize bayram ziyaretine gelmişti. Yarın uçağı gideceği için bilet vize işlemleri için Mardin’e gitmişti. Dönüşte bir grup onları araçtan indirip sorgulamış. Beni aradığında Kürtçe bilmediği için sorun çıkardığını söylemişti. Kürtçe bilmeyen her sakallı IŞİD’ci mi oluyor? Bu nasıl bir durum. Suriye’den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürüyorlar" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!