ODTÜ'de müdahale başladı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜde müdahale başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2014 01:47

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) bir grup, Kobani'de yaşananları protesto etmek için eylem yaptı. Grup, AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek istedi. Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde de Kobani protestosunda olaylar çıktı. Bir genç kızın çıkan olaylarda dişleri kırıldı.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünden Ak Parti Genel Merkezine yürümek isteyen öğrenci grubuna çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

ODTÜ içerisinde toplanan yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, IŞID'İn Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için AK Parti Genel Merkezine yürümek istedi. Okulun Eskişehir Yolu üzerinde ki A1 kapısına gelen grubun önü çevik kuvvet ekipleri ve TOMA'lar tarafından kesildi. Polis ekipleri daha sonra dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahale etti. Eylemciler tazyikli suyla müdahaleye molotof kokteyli, taş, ve havai fişeklerle karşılık verdi.

ODTÜde müdahale başladı


"BU GÜZİDE ÜNİVERSİTEMİZİN ADINA YARAŞIR ŞEKİLDE HAREKET EDELİM"

ODTÜ kampüsü girişinde süren olaylarla polis yetkilileri grubun dağılması yönünde zaman zaman uyarı anonsu yaptı. Polis yetkilisi; "ODTÜ A1 kapısında kanunsuz eylem yapan gruba sesleniyorum. Lütfen bulundugunuz okulun adına yaraşır öğrenci olmaya davet ediyorum sizi. Kanunsuz eyleminize son verin. Vatandaşlarımıza zarar vermeyin. Attığınız taşlar ve molotoflardan dolayı vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız zarar görüyor. Bu güzide üniversitemizin adına yaraşır bir şekilde hareket edelim. Sizi daha uygun davranmaya davet ediyorum. Lütfen bu eyleminize son verin" şeklinde uyarı yaptı.

Haberin Devamı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ'NDE KOBANİ EYLEMİNE MÜDAHALE

Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde Kobani protestosunda olaylar çıktı. Okul içinden çıkan bir grup eylemci Cemal Gürsel Caddesi'ni trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis ekipleri TOMA ile müdahale etti. Yerleşke çevresinde olaylar zaman zaman sürüyor.

ODTÜde müdahale başladı
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NDE 28 GÖZALTI

Haberin Devamı

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Terör örgütü IŞİD'in Kobani'ye (Ayn El Arab) saldırmasını bahane ederek yapılan eylemlerde çıkan olaylar üzerine yarın Ankara Üniversitesinin bazı fakültelerinde eğitime ara verildi.

Ankara Üniversitesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerde çıkan olaylar nedeniyle Cebeci Kampüsü'ndeki Siyasal Bilgiler, İletişim, Hukuk ve Eğitim Bilimleri fakülteleri ile Sıhhiye Kampüsündeki Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi 1 gün tatil edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!