Şimşek'ten Demirtaş'a twitter üzerinden anında cevap

Güncelleme Tarihi:

Şimşekten Demirtaşa twitter üzerinden anında cevap
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 12:52

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, henüz açıklaması devam ederken Twitter’dan cevap verdi.

Haberin Devamı

Günlerdir devam eden ve şu ana kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği Kobani olayları sonrasında HDP’nin bugün yapacağı açıklama merakla bekleniyordu.

Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Demirtaş açıklamasında Kobani’nin düşeceği yönündeki haberler üzerine bir karar aldıklarını söyleyerek, “Kritik hamleyi yaptık, halkımızı göreve eyleme çağırdık. Bizim yaptığımız budur. Bizi o noktaya getiren süreç işte tam olarak budur. Ve değerli arkadaşlar gerek bizim çağrımız üzerine gerekse kendini sorumlu hissederek insanlar sokağa çıkmaya başladılar. Hiçbir yerde şiddet kullanılmadı. Hopa’da da hareketlilik vardı, İstanbul’da da. Ama hiçbir yerde şiddet kullanılmadı. Biz yaptığımız çağrıda şiddet kullanılması çağrısı yapmadık. Silaha şiddete davet etmedik. Çağrımız insani bir çağrı. Ve binlerce kez teşekkür ediyoruz halkamıza ki duyarlı davrandılar” dedi.

GALİBA UZAYLILAR YAĞMALADI

Haberin Devamı

Demirtaş’ın bu sözlerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten anında yanıt geldi.

Şimşek Demirtaş’ın açıklaması henüz devam ederken twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “Demirtaş: ‘İnsanlar her yerde sokağa çıktılar. Hiçbir yerde asla şiddet kullanılmadı.’ Galiba uzaylılar yağmaladı, yaktı ve adam öldürdü...” ifadelerini kullandı.

Şimşekten Demirtaşa twitter üzerinden anında cevap

Şimşekten Demirtaşa twitter üzerinden anında cevap
DEMİRTAŞ: ŞİDDET KULLANILMADI

ESKİ BAKAN DEMİRTAŞ'A SESLENDİ

Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç da Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına twitter hesabından değerlendirdi.

Demirtaş'a seslenen Kılıç, "Selahaddin Demirtaş... Bayrak yakanları kınamakta samimiysen, Gençleri kışkırtanları, #Diyarbakır'ı yakanları #Van'ı yağmalayanları da kına!" ifadelerini kullandı.

Kılıç ayrıca Demirtaş'ın IŞİD ile ilgili 'emperyalist oyun' yorumunu eleştirerek, "Selahaddin Demirtaş, IŞİD için "emperyalist oyun" diyor. Madem bunu biliyorsunuz niye Türkiye'nin kentlerini yakıyorsunuz?.." mesajını paylaştı.

Şimşekten Demirtaşa twitter üzerinden anında cevap

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!