Kuzeydekiler mutlu güneydekiler mutsuz

Güncelleme Tarihi:

Kuzeydekiler mutlu güneydekiler mutsuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 12:42

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre ülkenin kuzeyinde yaşayanlar, ülkenin güneyindekilere göre daha fazla mutlu olduklarını ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Aynı araştırma batı eyaletlerinde yaşayanların doğu eyaletlerine göre hayatlarından daha memnun olduklarını da gözler önüne serdi. Uzmanlar bu durumun hayatlarından memnun olmanın zenginlikle ölçülemeyeceği şeklinde yorumluyor.

Buna göre Almanya'nın güney eyaletlerinde yaşayanların geliri kuzey eyaletindekilere göre daha yüksek, ve yine güney eyaletlerinde işsizlik oranı kuzeydekilere oranla daha düşük. Memnuniyetin hayata bakış ve beklentilerle belirlendiği görüşünü paylaşan uzmanlar, iklimin ve coğrafyanın da insanların mutluluğu üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Avrupa'da ise en mutlu olanlar yine kuzey ülkeleri. Avrupalılar arasında hayatlarında en mutlu olanlar Danimarkalılar. İkinci sırada ise İsveçliler geliyor. Mutluluk sıralamasında Hollanda üçüncü, Finlandiya ise dördüncü sırada. Almanya 9. sırada ye alırken, Avrupa'nın en mutsuzları ise Polonyalılar ve çekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!