Bakire kalmaları için maaş bağlayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Bakire kalmaları için maaş bağlayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 12:20

Afrika ülkesi Swaziland’da HIV virüsünün yayılmasını önlemek için bakire genç kızlara her ay 200 Rwanda Frankı (40 lira) maaş bağlanacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Bu uygulamanın nüfusun üçte ikisinin günde sadece 2 lira ile geçindiği ve 200 bin kişinin HIV pozitif olduğu Swaziland’de kadınlara önemli bir ek gelir sağlayacağı ve fuhuş yapmalarını engelleyeceği öne sürüldü.

“Bekaret maaşı” programının finansmanını Dünya Bankası’nın sağlayacağı da belirtildi.

IOL’e konuşan sağlık görevlisi Thabsile Dlamini “Hükümet genç kızlara ihtiyaçlarını karşılamaları ve fuhuş yapmak zorunda kalmamaları için bu ödemeyi yapacak” dedi.

KRAL KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR

Ancak her yıl Reed Festivali’nde ülkedeki bakirelerden kendine yeni bir eş seçen ve hali hazırda 15 karısı olan Swaziland Kralı 3. Mswati’nin bu uygulamayı “sadece seçebileceği kadınların sayısını artırmak ve gelecekteki gelinlerinin hiç bir hastalığı olmadığından emin olmak” için kabul ettiği iddia edildi.

Haberin Devamı

Bekaret maaşı almak isteyen kadınların ne sıklıkta bekaret kontrolünden geçirileceği ise açıklanmadı.

ÖNERİLEN PARA YETERSİZ

Swazilandli kadınlar önerilen “bekaret maaşı”nın fuhuş yapmalarını engellemek için yeterli olmadığını söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan 17 yaşındaki Thandi Tfwala “ Bir kadın 200 Rwanda Frankı’nı tek bir cinsel ilişi karşılığında kazanabilir. Swazi kızları eğer yeterince para almazlarsa şu anda yaptıklarını yapmaya devam edecekler. Kralımızın gelinlerini seçmek için Cape Town’a gitmesi gerekecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!