Ankara da Atina’yı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Ankara da Atina’yı protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:19

TÜRKİYE’nin Kıbrıs Rum Kesimi’nin Doğu Akdeniz’de tek taraflı doğalgaz aramasını savaş gemileriyle takip etmesini Atina Büyükelçisi Kerim Uras’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak protesto eden Yunanistan’a, Ankara da mütekabiliyet kapsamında benzer tutum gösterdi.

Haberin Devamı

Dün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün ile bir araya geldi ve kendisine Atina’ya iletmesi için özetle şu mesaj verildi:

ASLA İZİN VERMEYİZ

“Kıbrıs’ta ihtiyaç yeni bir gerginlik değil, çözüm ve işbirliği için gerekli ortamın yaratılmasıdır. Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının ortak hedefi ve önceliği, 2008 yılından beri devam eden ve Türk tarafının yoğun çabalarıyla yeniden canlandırılmış olan BM sürecinin süratle sonuca ulaştırılması ve bu son fırsatın heba edilmemesidir. Ancak Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin Ada’nın tek sahibi olduğu yanılsamasıyla doğal kaynaklar üzerinde tek yanlı tasarrufta bulunma girişimleri ve Kıbrıs Türk tarafının yaptığı hakça paylaşım önerilerini de karşılıksız bırakması Ada’da ortaklık temelinde bir çözüm fikrine hazır olmadığını göstermektedir. Türkiye, Ada’daki iki halkın kurucu iradelerini kullanarak belirleyecekleri tercihlerine saygı gösterecek, ancak Kıbrıslı Türklerin Rumların ‘devletinde’ azınlık durumuna düşmesine asla izin vermeyecektir. Rum Yönetimini, tek taraflı ve tahrikkar eylemlerden vazgeçmeye ve BM süreci çerçevesinde çözüme ulaşmak için samimi çaba sarf etmeye davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!