16 saat sonra kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

16 saat sonra kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:32

ÇANAKKALE’nin Eceabat ilçesi Kabatepe Limanı’ndan Gökçeada’ya gitmek üzere önceki gece saat 22.00 sıralarında şişme botla denize açılan Uğur Taşdelen (48), Ahmet Kanat (16) ve Yunus Emre Coşkun (16), bir saat sonra ailelerine telefonla ulaşarak, yakıtlarının bittiğini söyleyip yardım istedi. Ailelerinin durumu bildirdiği Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, arama kurtarma çalışması için bölgeye 3 bot gönderdi.

Haberin Devamı

SAROS’TA ARAMA

Telefonlarının şarjları da aynı anda bittiği sanılan bottaki üç kişiyle, saat 01.00’den itibaren iletişim kesildi. Dün sabah Saros Körfezi içinde ve açığında devam eden arama kurtarma çalışmaları 16 saat sonra sonuç verdi. Ekipler, saat 13.30 sıralarında Aydıncık Burnu açıklarında botu tespit etti. Kaybolan üç kişi kurtarıldı.

4 GENÇ BULUNAMADI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, 26 Temmuz’da yaşları 7 ila 13 arasında değişen 6 çocuk tek kürekli lastik botla denize açılmış ve botun su alması sonucu Sahil Güvenlik ekiplerince bir saat sonra kurtarılmıştı. İstanbul Büyükçekmece’de de 5 genç, 17 Ağustos’ta Kumburgaz sahilinden kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolmuştu. Yaklaşık 1 ay aranan gençlerden sadece birinin cesedine ulaşılabilmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!