Diego, Demba Ba, Cardozo ve Pandev sadece bir gol atabildi

Güncelleme Tarihi:

Diego, Demba Ba, Cardozo ve Pandev sadece bir gol atabildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 00:54

F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un büyük umutlarla aldığı ve toplam 136 milyon liraya mal ettiği dört yıldız, Süper Lig’de henüz beklentileri karşılayabilmiş değil. Diego, Demba Ba, Cardozo ve Pandev dörtlüsünden sadece Cardozo bir gol sevinci yaşadı, o da penaltıdan. Yıldız isimlerin henüz bir asisti de yok.

Haberin Devamı

DÖRT büyüklerin bu sezon transfer ettiği Demba Ba, Diego, Cardozo ve Pandev, Süper Lig’de henüz parlayamadı. Bonservis ve sözleşme süresince alacakları garanti ücretler toplamı 136 milyon lirayı bulan Diego, Demba Ba ve Pandev, ligde ne bir gole ne de asiste imza koyarkan bir tek Cardozo, penaltıdan gol sevinci yaşayabildi. Beşiktaşlı Demba Ba ve Fenerbahçeli Diego, takımlarının bankoları olabildi ama Trabzonsporlu Cardozo ve Galatasaraylı Pandev henüz 11’in değişmezi olamadı. Avrupa’da 5 maçta 4 gol atan Ba, Süper Lig’de ise siftahsız.
Senegalli’nin gol pozisyonuna bile zor girdiği görülüyor. Sakatlığından dolayı ilk iki lig maçını kaçıran Ba buna karşın son 3 lig maçında skor tabelasına adını yazdıramadı.

O TEK GOL DE PENALTIDAN GELDİ

BÜYÜK umutlarla transfer edilen Cardozo da sakatlıktan ötürü lige tribünde başladı ancak iyileştikten sonra da Halilhodzic’in vazgeçilmezi olamadı. 3 lig maçında sadece bir kez ilk 11 gördü. Bir gol sevinci yaşadı, o da penaltıdan. Avrupa’da ise bir kez ilk 11’de çıktığı 4 maçta 1 gol atabildi. Ve Galatasaraylı Pandev... Transferin son günü gelen Makedon, en az süre alan yabancılardan. Daha ilk 11 göremedi. Yedek soyunduğu 4 maçta da fileleri havalandıramadı.

Haberin Devamı

YABANCI YILDIZLARIN AVRUPA KARNESİ

FUTBOLCU MAÇ İLK 11 DAKİKA GOL ASİST
DEMBA BA 5 3 389 4 0
PANDEV 2 0 125 0 0
CARDOZO 4 3 252 1 0

DIEGO RİBAS HENÜZ BİR ALEX DEĞİL!

VE Diego Ribas... Alex de Souza’nın halefi olarak geldi. Ama şu ana kadar uyum sorununu aşabilmiş değil. Geride kalan 5 haftada 4 maçta boy gösterdi. Ondan öncelikle beklenen asist. Ancak ne bir asiste imza attı ne de bir gole. Takım Konya karşısında 10 kişi kaldığında hocanın tercihi onu oyundan almak oldu. Bu gibi durumlarda Alex’in alındığına pek şahitlik edilmedi. Yani Diego henüz bir Alex değil! Golcü kimliğini taşıyan Demba Ba, Pandev ve Cardozo’nun da hiç asisti olmadığını ekleyelim.

DAHA BİR GOL BİLE ATTIRAMADI

FENERBAHÇE, tarihinde nadir görülen bir şekilde bu sezon transferin en sessiz takımı oldu. Şampiyon kadroyu koruyan sarı lacivertli ekip sadece Brezilyalı yıldız Diego Ribas’ı transfer etti. Büyük beklentilerle alınan yıldız oyuncu henüz takıma adaptasyon sürecini tamamlamış görünmüyor. Diego’nun mu takıma uyacağı yoksa takımın mı ona uyacağı futbol kamuoyunun tartışma konularından biri...

Haberin Devamı

4 YILDIZIN MALİYETİ

FUTBOLCU SÖZ.SÜRESİ BONSERVİS € ÜCRET € TL OLARAK
DEMBA BA 4 6 10 46
CARDOZO 3 5 7.5 36
DIEGO * 3 - 14 40.5
PANDEV 2 - 4.5 13.5
TOPLAM 11 36 136

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!