Hamburg ve Celle'de çatışma çıktı

Güncelleme Tarihi:

Hamburg ve Cellede çatışma çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 16:32

IŞİD'in Kobani'yi kuşatmasını protesto eden göstericiler ile radikal İslamcılar arasında Almanya'da çatışma çıktı. Hamburg ve Celle kentindeki çatışmalarda bazı göstericiler yaralandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da yapılan gösterilerle Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani şehrini kuşatması protesto edildi. Ülke genelinde eylemler düzenlenirken, Hamburg ve Celle kentlerinde ise kısmen çatışmalar çıktı. Hamburg'da toplanan göstericiler IŞİD terör örgütünü kınama eylemleri yaptığı sırada kentteki IŞİD yanlıları göstericilere saldırdı. Polisten edinilen bilgiye göre kent merkezinde gösteri yapan Kürtlere, 400 kadar radikal İslamcı saldırdı. Polis, 8 kişinin çeşitli yerlerinde yaralandığı bilgisini verdi.

ÇEÇEN RADİKALLER SALDIRDI

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Celle şehrinde ise Çeçen radikal İslamcı bir grup Ezidilere saldırdı. IŞİD'in Suriye ve Irak'taki terör eylemlerini ve saldırılarını protesto etmek amacıyla toplanan Ezidi grubuna radikal İslamcı Çeçenler sopalarla müdahale etmek istedi. Ancak güvenlik güçlerin araya girmesiyle büyük çapta çatışmaların çıkması önlendi. Radikal İslamcılar daha önceden de IŞİD terör örgütünü protesto eden Ezidilere saldırmıştı. Öte yandan Almanya'nın bir çok kentinde önceki gün düzenlenen gösteriler dün de sürdü. Münster'de toplanan binlerce kişi Abdullah Öcalan fotoğraflarıyla yürüyüş yaptı.


ROTH TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

Öte yandan Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelerle ilgili tutumunu eleştirdi. Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'de yayınlanan bir programa bağlanan Roth, IŞİD terör üyelerinin Türkiye'deki hastanelerde tedavi gördüğünü ve silahların da Türkiye üzerinden teröristlerin eline geçtiğini söyledi. Roth, NATO'yu göreve çağırarak “NATO artık masaya yumruğunu vurmalı ve üyesi Türkiye'ye 'NATO üysii bir ülke böyle kirli politika yapamaz' demeli” dedi. Aynı programa telefonla katılan PYD lideri Salih Müslim ise “Bizim silahlı güçlerimiz Afrin ve Cizre'de bekliyor. Türk topraklarını kullanarak bize yardıma gelmek istiyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!