Ankara'da kritik Güvenlik Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada kritik Güvenlik Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 15:11

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık merkez binada Güvenlik Toplantısı yapıldı. 3 saat 15 dakika süren toplantıya Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz de katıldı. Lekesiz ilk kez toplantıya katılırken MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın olmadığı öğrenildi. Komutanların çantalarının yanı sıra harita ile geldikleri görüldü.

Haberin Devamı

Yaklaşık yarım saatlik gecikme ile Başbakanlık’ta bir araya gelen güvenlik toplantısına Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık ederken Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Yaşar Güler, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Müsteşar Vekili Ergin Ergül, Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem toplantıya katılan isimler oldu.

ÇANTALAR VE HARİTALAR DİKKAT ÇEKTİ / Foto Galeri

Ankarada kritik Güvenlik Toplantısı

Fotoğraf: Selahattin SÖNMEZ

3 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Haberin Devamı

15 günde bir toplanan Güvenlik Toplantısı’nın ana gündem maddesi Kobani’ye yönelik IŞİD saldırıları ve sonrasında gelişen olayların olduğu kaydedildi.

3 saat 15 dakika süren ve sınır güvenliği ile bölgesel sorunların da masaya yatırıldığı düşünülen Güvenlik Toplantısı’nın ardından Başbakan Davutoğlu’nun ele alınan konulara ilişkin bir basın toplantısı yapması bekleniyor.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!