Kılıçdaroğlu köylülere de mesaj verdi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu köylülere de mesaj verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 14:17

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’den üzüm mitingi yapacağı Manisa’nın Salihli İlçesi’ne giderken yol üzerindeki üzüm üretecisi köylerde durup sorunları dinledi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üzüm mitingine katılmak için Manisa’nın Salihli İlçesi’ne giderken konvoyunun geçtiği Turgutlu’nun Derbent Mahallesi’nde durup, buradaki bir kahvede köylülerle çay içti, sorunlarını dinledi. 15 dakika burada kalan Kılıçdaroğlu, tekrar yola çıktı. Kılıçdaroğlu’nun içinde olduğu parti otobüsü Ahmetli İlçesi Gökkaya Mahallesi girişine geldiğinde durdu.

Bu sırada, mahalle girişindeki kalabalık arasındaki CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Genel başkanımız geldi, çay ısmarlamayacak mısınız?" diye sordu. Bunun üzerine köylüler, hep bir ağızdan "Ismarlayacağız" diye bağırıp, Kılıçdaroğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

BİR ÇUVAL ÜZÜME DÖKTÜ

Kılıçdaroğlu’na yöresel şiveyle, "Ne iyi ettin de geldin" diyen köylü kadınlar, birlikte fotoğraf çektirdi. Bu sırada köylülerden Ahmet Dinç, mahalle kahvesinin önünde bir çuval kuru üzümü Kılıçdaroğlu’nun önüne döküp, "Geçen yıl kilosunu 5 liraya verdiğimiz kuru üzümü bu yıl 2 liraya satamıyoruz. Bizden intikam alıyorlar. İhracatçı dolarlarla para kazanıyor biz doların yüzünü bile göremiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Dinç, geçen sene 5 liradan sattığı kuru üzüm faturasını da Kılıçdaroğlu’na gösterip, sıkıntılarına çözüm bulunmasını istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "Tariş’in size sahip çıkması gerekiyor. Sizin alın terinizden kar edilmemeli. Biraz sabredin her şey düzelecek" diye karşılık verdi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KÖYLÜ KADINLARA ÇAY İKRAMI

Gökkaya Mahallesi Muhtarı ve mahalle kahvehanesinin sahibi Kadir Türker, bir tepsi çay getirdi. Tepsiyi Muhtar Türker’in elinden alan Kılıçdaroğlu, köylü kadınlara kendi eliyle ikram etti. Kılıçdaroğlu köylü kadınlara torununu anlattı, sohbet etti. Kılıçdaroğlu’nun "Salihli’ye gitmem lazım, üzümün sıkıntısı orada anlatacağız" sözleri üzerine kadınlar, "Yolun açık olsun. Bize ’akşama kadar otur’ dersen otururuz. İyi ki geldin, sık sık gel" diyerek uğurladı.

Köylülerle birlikte bir bardak çay içen Kılıçdaroğlu, daha sonra Salihli’ye gitmek üzere ayrıldı. Kılıçdaroğlu daha sonra yol üzerinde bir başka üzüm üreticisi köy olan Mersindere’de de durarak köylülerin sorunlarını dinledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’ne gezisi sırasında Manisa ve İzmir milletvekillerinin yanısıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Sezgin Tanrıkulu ve Enis Berberoğlu da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!