Türkiye ile Yunanistan arasında 'Kıbrıs' krizi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs krizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 13:40

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetleri, Ankara ile Atina'nın da arasını açtı.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum Kesimi'nin, Türkiye’yi söz konusu doğalgaz sondaj çalışmalarına müdahale etmekle suçlayarak, Kıbrıs barış görüşmelerinden çekilmesinden hemen sonra, Yunanistan da Türkiye'ye nota verdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs krizi
YENİ SONDAJA TÜRKİYE’DEN YAKIN TAKİP

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras dün akşam saatlerinde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, kendisine Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimi için yayımlamış olduğu Seyrüsefer Duyurusu’na (NAVTEX) yönelik Yunanistan'ın tepkisi iletildi.

Edinilen bilgiye göre Türk Büyükelçi'ye ayrıca, Yunanistan'ın, Türkiye tarafından yayınlanan seyrüsefer duyurusunu "yasa dışı" gördüğü de vurgulandı.

TÜRKİYE'DEN KARŞI HAMLE

Bu gelişmeden bir gün sonra da Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis, Rumların müzakere masasından kalkması nedeniyle Türk Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Loukakis'e, "komşu Yunanistan'ın, bir garantör ülke olarak, gecikmeksizin Güney Kıbrıs Rum yönetimini çözüme teşvik amacıyla çaba sarf etmesinin beklendiği iletildi.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün ile bir araya gelen Loukakis'e, Türkiye'nin çözüme yönelik her türlü iyi niyetli yaklaşıma destek vermeyi sürdüreceği belirtildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs krizi
Doğalgaz Rumları masadan kaçırdı

Türkiye'nin "Barbaros" araştırma gemisini de doğalgaz araması için bölgeye göndermesinden duyulan rahatsızlık da iletildi.

Türkiye ile Yunanistan arasında Kıbrıs krizi
Güney Kıbrıs endişeli: Her an sıcak olay çıkabilir


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!