Kılıçdaroğlu Salihli'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu Salihlide konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 13:39

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salihli’de vatandaşlara hitap etti.

Haberin Devamı

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Geriye dönüyoruz yine sıkıyönetim başladı. 12 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Vatandaş dedi ki sana oy veriyorum. Huzur istiyorum, barış istiyorum, kardeşlik istiyorum. Geldiler kendi ceplerini doldurdular, kendilerini zengin ettiler. Vatandaşa değil yandaşa hizmet ettiler.

Kılıçdaroğlu Salihlide konuştu
Atatürk ve bayrağa saygı göstermeyenlerin ülkeden gitmesi gerekir

ÇİFTÇİNİN SORUNLARI

Salihli'deyiz, Gediz Ovası'ndayız. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın imrendiği bir ovadayız. Güneşi suyu insanları her şeyiyle mükemmel.

Yolda gelirken ir çiftçi arkadaş bana fatura verdi. Geçen yıl üzüm satmış, bu yıl 2,5 lira fiyat açıkladılar. Geçen yıldan bu yana neyin fiyatı ucuzladı?

Sizden 2,5 liraya alıyorlar dışarıya kaça satıyorlar? 2012 yılında 225 bin ton kuru üzüm, 550 milyon dolar gelir elde ediliyor.

Haberin Devamı

Buradan birisi diyor ki, Muzaffer Yurttaş. "Üzüm fiyatı üç liranın altına düşerse üzümü ben alırım" Ben söylemiyorum, o zaman deposunu bulun kuyruğa girin.

Selçuk Özdağ "Devlet tarafından üzüm üreticisine verilen destek en az 150 kuruş olsun" diyor.

Hüseyin Tanrıverdi "Üreticilerimiz son iki yıldır ortalama 2,5 doların üzerinde satış yapmıştır" Yani 570 kuruşun üzerinde üzümünü satmıştır diyor.

“ŞİMDİ GELİYORUM ÇÖZÜMÜNE”

Ben derdi anlatıyorum, şimdi geliyorum çözümüne. Bunun çözüm yolu lisanslı depo uygulamasını getireceksiniz.

“ASKERİMİZ O BATAKLIKTAN ÇIKAMAZ”

50 kez bu hükümete dedik ki dış politikanı düzelt, yoksa Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi sürüklersin dedik. Oysa biz onlara doğruları da söyledik. Biz yönümüzü batıya çevirmişiz. Elbette Ortadoğu’ya sırtımızı dönmeyelim. Ama Ortadoğu bataklığına askerimizi göndermeyelim, askerimiz o bataklıktan çıkamaz. Bunu söyledik, defalarca söyledik. Bizi dinlemediler.

“BAYRAĞIMIZA BAĞLIĞIYIZ, ATATÜRK'E BAĞLIYIZ”

Şimdi geldiler, Türkiye'nin içinde bulunduğunuz şartları görüyorsunuz. Doğu Güneydoğu'da Atatürk'ün heykelleri yakılıyor. Bayrağı yakılıyor. Bir toplumun ortak değerleri vardır, inancı kimliği ne olursa olsun. Bayrağımıza bağlığıyız, Atatürk'e bağlıyız. Şimdi hükümete soruyorum ne yapıyorsun sen?

Haberin Devamı

“SEN GİTTİN IŞİD'E SİLAH VERDİN”

Sen gittin IŞİD'e silah verdin. El Kaide'ye silah gönderdin. Ben göndermiyorum dedi, TIR'lar yakalandı Adana'da mahkemeler görülüyor, ama mahkeme yayınlamak yasak. Şimdi bir bataktalar, bataktan çıkmaya çalışıyorlar. Sağduyu çağrısı yapıyorum. Güzel ülkemiz bizim, temiz ülkemiz bizim. İyi insanlarımız var ülkemizde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!