Güreşte hedef 2016 Rio Olimpiyatları

Güncelleme Tarihi:

Güreşte hedef 2016 Rio Olimpiyatları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 14:51

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, talihsiz sakatlıklar yaşamamaları durumunda 2016 Olimpiyatları'na damga vuracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

"Asrın Güreşçisi" unvanını kazanan Yerlikaya yaptığı açıklamada, bu yıl uluslararası arenada elde ettikleri başarılarla 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde güven tazelediklerini, Türk sporunun zirvesine doğru emin adımlarla ilerlediklerini anlattı.

Türk sporunun zirvesine doğru tırmandıklarına dikkati çeken Yerlikaya, "2014 yılında yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde organize edilen Avrupa ve dünya şampiyonalarında daima kürsüde yer aldık. Son olarak Özbekistan'ın Başkenti Taşkent'te yapılan Dünya Büyükler Güreş Şampiyonası'nda boy gösterdik. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yerinde takip ettiğimiz şampiyonada, 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya kazanarak yine tarihi başarı elde ettik" şeklinde konuştu.

"Milli güreşçimiz Taha Akgül, dünya şampiyonalarındaki ilk altın madalyasını kazandı" diyen Yerlikaya, "Her zaman olduğu gibi yine ülkemizin madalya yükünü, omuzlarımızda gururla taşıdık ve bu kutsal göreve azimle devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Yerlikaya, kazandıkları madalyaların kendilerini rehavete sokmayacağını belirterek, "Her geçen gün biraz daha fazla çalışmamız gerek. Bu süreçten sonraki ilk hedefimiz, 2015 yılında Amerika'nın Las Vegas kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda üst düzey mücadele ederek, Rio Olimpiyatları için kota almak olacak. Bütün sporcularımızın bu kapasitede olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Talihsiz sakatlıklar yaşamazsak, Türk güreşi olarak 2016 Olimpiyatları'na damga vuracağız. Son 2 yılda uluslararası arenada yakaladığımız çıkışla Türk sporunun zirvesine doğru hızla tırmanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!