Kılıçdaroğlu: Atatürk ve bayrağa saygı göstermeyenlerin ülkeden gitmesi gerekir

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Atatürk ve bayrağa saygı göstermeyenlerin ülkeden gitmesi gerekir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 10:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk heykeli ve bayrak yakılması konusunda "Bayrak ve Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Bayrağa saygısı olmayanın bu ülkede yaşamaması gerekir. Atatürk'e ve Bayrağımıza saygı göstermeyenlerin bu ülkeden gitmesi gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Manisalı üzüm üreticilerine destek vermek amacıyla Salihli'ye giderken İzmir'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, dün bütün gece süren olayları endişe ile izlediklerini belirterek tüm vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Hükümetin büyük bir aciz içinde ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürdüğü bunun endişe verici olduğunu belirterek, "Biz yüzünü yıllarca batıya dönmüş, çağdaş yaşamı hedef almış bir toplumuz. Bu hükümet döneminde anlamsız biçimde ortadoğu bataklığına sürükleniyoruz. Bu büyük bir aymazlıklıktır. Devlet ciddiyetinden uzak tutumlarla sürüklendiğimiz bu çatışma ortamı endişe verici boyutlara ulaşmıştır. Bir bakan çıkıp 'şiddete daha büyük şiddetle karşılık vereceğiz' diyor. bu devlet adamlığı değildir. Devlet kin ve intikam duygusuyla hareket etmez. Sağduyu ile vatandaşları kucalaklayacak bir tutum sergilemesi gerekir. Maalesef çok üzücü olaylar yaşanmıştır. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Yanı başımızdaki ülkelerde şuursuz şiddetin nelere yol açtığı ortada" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu bir soru üzerine "Bayrak ve Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin ortak değeridir. Bayrağa saygısı olmayanın bu ülkede yaşamaması gerekir. Atatürk'e ve Bayrağımıza saygı göstermeyenlerin bu ülkeden gitmesi gerekir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Atatürk ve bayrağa saygı göstermeyenlerin ülkeden gitmesi gerekir
'Bayrak ve heykel yakanları kınıyorum'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!