Protestolar borsa ve doları da çarptı

Güncelleme Tarihi:

Protestolar borsa ve doları da çarptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 10:41

Kobani nedeniyle düzenlenen protesto eylemlerinin yarattığı endişeler borsa ve Türk lirasını olumsuz etkiledi. Borsada kayıplar yüzde 1.8'e ulaşırken, dolarda da yükseliş izleniyor.

Haberin Devamı

IŞİD güçlerinin Kobani'ye saldırılarını protestolarla yaşanan gerginlikler piyasaları de etkiliyor. Ayrıca IMF'nin küresel büyüme tahminlerini aşağı çekmesi de gelişmekte olan ülke borsaları üzerinde baskı yaratıyor.

Borsa İstanbul güne satış eğilimi ile başlarken, endeks 72 bin 953 puana kadar geriledi. Daha sonra tekrar 73 bin puanın üzerine çıkan borsa ilk seansın ortalarına gelinirken 73 bin 100-73 bin 200 bandında dalgalanıyor. Borsadaki kayıpla r yüzde 1.7 seviyesinde bulunuyor.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte, yayımladığı raporda, "Kürtlerle barış sürecine yönelik belirsizlik ve siyasi riskin artmasıyla birlikte hisse senetleri ve TL'nin benzer ülkelerinkinden kötü performans göstermesini bekliyoruz. Ayrıca IMF'nin küresel büyüme tahminlerini aşağı çekmesi de gelişmekte olan ülkeler üzerinde baskı yaratıyor" dedi.

Haberin Devamı

DOLARDA YÖN YUKARI

Benzer gerginlikler doları da gün açılışında hafifçe yukarı itti. Güne 2.28 liranın üzerinde başlayan dolar saat 10.40 itibariyle yüzde 0.7 artışla 2.2870 TL seviyesinde bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!