Çanakkale'de zodyak bottaki 3 kişi kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Çanakkalede zodyak bottaki 3 kişi kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 10:28

ÇANAKKALE’de gece, zodyak botla denize açılan 3 kişi kayboldu. Sahil Güvenlik botlarının, kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Eceabat İlçesi’nin Kabatepe Limanı’ndan Gökçeada’ya gitmek üzere dün saat 22.00 sıralarında zodyak botla denize açılan 3 kişi, bir saat sonra ailelerine telefonla ulaşarak, yakıtlarının bittiğini söyleyip yardım istedi. Ailelerinin durumu bildirdiği Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı, arama kurtarma çalışması için bölgeye 3 bot birden gönderdi. Telefonlarının şarjları da aynı anda bittiği sanılan zodyak bottaki üç kişiyle saat 01.00’den itibaren iletişim de kesildi.

Yetkililer, en son telefon bağlantısı kurulduğunda kayıp 3 kişinin Saros Körfezi açıklarında olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’na ait 2 bot günün ilk ışıklarıyla birlikte Saros Körfezi içinde ve açığında arama kurtarma çalışmalarına devam etti. Bu arada arama kurtarma çalışmalarına katılması için Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopter de istendi. Ancak halen kayıp 3 kişiden haber alınamıyor.

Haberin Devamı

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Çanakkale’nin Eceabat İlçesi’nde açıldıkları zodyak botun yakıtının bitmesi sonucu kaybolan 3 kişinin Uğur Taşdelen (48), Ahmet Kanat (16) ve Yunus Emre Coşkun (16) olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!