Tarsus'ta olaylı protesto: 1'i polis 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tarsusta olaylı protesto: 1i polis 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 06:59

MERSİN’in Tarsus ilçesinde IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto eden grup, Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ateşe verdi. Okul bahçesindeki ağaçlar yanarken, müdahale eden itfaiye ekipleri de protestocular tarafından taş yağmuruna tutuldu. Olayda bir polis ve bir de itfaiye eri yaralandı.

Haberin Devamı

IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla Fahrettinpaşa, Fevzi Çakmak, Kavaklı, Şahin, Barbaros, Tozkoparan, Zahit ve Çağlayan Mahallelerinde gösteriler düzenlendi. Yolları kapatan, lastik yakan, molotof kokteyli ile çevreye saldıran göstericilere polis ekipleri TOMA ve akrep araçlarıyla müdahale etti. Şahin Mahallesi’nde bulunan Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi önünde toplanan bir grup ise okul bahçesine molotof kokteyli attı. Ağaçların tutuşmasıyla zarar gören okula itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında tekrar toplanan grup, itfaiye erlerini taş yağmuruna tuttu. Olayda bir itfaiye eri ile bir polis yaralandı.

HEMZEMİN GEÇİT KULLANILMAZ HALE GELDİ

Çıkan olaylarda Kavaklı Mahallesi’nde bulunan hemzemin geçit kulübesi de ateşe verildi. Kulübe kullanılmaz hale gelirken, Mersin-Adana tren seferleri durduruldu. Ayrıca gösterilerde atılan molotof kokteyli nedeniyle üç ev ve bir Aile Sağlık Merkezi yanarak, küle döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!