Çek gönder, tatlı bir selfie'ni

Güncelleme Tarihi:

Çek gönder, tatlı bir selfieni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:17

Arda Turan'dan Beren Saat'e, bakkal Hasan Amca'dan lise öğrencisi Büşra'ya kadar herkesin kafasından aşağı bir kova buzlu su dökmesine neden olan 'Ice-Bucket Challenge' fenomeni, kendini tüketir tüketmez yeni bir trende yol açtı: #WakeUpCall adlı bu pop eğlencesinde tek yapmanız gereken, sabahın köründe bir selfie çekmek!

Haberin Devamı

Tatlı su duyarlılığının zirve yaptığı 'ice-bucket challenge' sayesinde ALS hastalığı konusunda -ne olduğu tam da anlaşılamayan- 'farkındalık' diye bir şey yaratıldı mı; kuşkulu. Fakat güzel Türkçemize "Bana okuduğu meydanı kabul ediyorum" cümlesini kazandırdığı kesin. Gönül isterdi ki, dil konusunda da biraz 'farkındalık' yaratmamıza vesile olabilecek bir sosyal sorumluluk kampanyası başlatılabilsin ama ne yazık ki uzay boşluğunda yok olmaya mahkum, saf bir dilek bu.

UNICEF İÇİN POZ VERİYORUM: CHEEERS!

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Laura Bailey

Hayat birbirinden saçma meseleler yaratır, biz pop kültürün içinde debelenip dururuz. Bunu kabulleniyorum. Ama Türkiye'de yaşıyorsanız ve gerçekten 'duyarlı'ysanız; #WakeUpCall adlı yeni 'ice-bucket challenge' çakması trende adapte olamayacak kadar genç ve dinç değilsinizdir; hiçbir yaşta! #WakeUpCall bizden şunu talep ediyor. Sabah uyanır uyanmaz, henüz yataktan çıkmamışken, sanki az sonra metrobüse binmeyecekmiş gibi mutlulukla gülümse, selfie'ni çek ve sosyal medyada paylaş! Niçin? Cevap veriyorum: UNICEF için!..

Haberin Devamı

YENİ FENOMENİN İLHAM KAYNAĞI MUSTAFA SANDAL MI?

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Jemima Khan, sorumuza cevap verir nitelikte.

Yeni trendimizin kaynağı tabii ki Hollywood ünlüleri ama Mustafa Sandal olduğu konusunda da bazı şüpheler var. Biraz geçmişe gidelim: Hiçbirimizin hayatında henüz 'selfie' diye bir kavramın olmadığı, 'ice-bucket challenge'ın ne anlama geldiğini bilmediğimiz o güzel günlere... Mustafa Sandal ta o zamanlar geleceği görmüş, "Çek gönder tatlı bir resmini" adlı biz zamane çaylaklarına 'pek tuhaf' gelen bir şarkı yapmıştı. Yıl 2012'ydi. Sevgilisinden düpedüz 'selfie' talep ediyordu ama hiçbirimiz bunun farkında değildik. (Belki de o zamanlar 'farkındalık yaratmak' diye bir şey olmadığındandır.)

Haberin Devamı

Neyse; insanın dünü bile özlediği bugünlerde, epey uzak bir geçmiş 2012... İşte o zamanlar, henüz 'ön kamera' icadı yalnızca zengin beyaz Türklere özgü bir eğlence aracıyken yapılan bu şarkı, belki de 'selfie' diye bir şeyin patlamasının asıl sorumlusudur...

YENİ UYANMIŞ STEPHEN FRY SELFIE'SINI GÖRMEK ZORUNDA MIYIM?

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Romantik komedi filmlerinden öğrendiğimiz bir şey varsa; o da bir kadının uyanır uyanmaz nasıl göründüğünün hayattaki en önemli meselelerden biri olduğu. Selfie'sini çekip sosyal medyada paylaşan (tabii ki UNICEF için) kadın da muhakkak güzel olduğu için ve güzelliğiyle gurur duyduğu, büyük bir mutlulukla bunu taşıyabildiği için yapıyor bunu. Haklı olarak. Çok haklı olarak... Güzellik elbette paylaşılmalı. Peki biz çirkin çoğunluk ne yapalım? Birbirine karışmış saçlarımızı, kocaman burnumuzu, mor halkalı şiş gözlerimizi göstermekten kaçınalım da UNICEF'e ayıp mı olsun? Bu sorumluluğun altına nasıl gireriz? İşte, #WakeUpCall erkeklerinin düşüncesi tam olarak bu! Yoksa Stephen Fry'ın (yukarıda) sabah sabah yüzünü gösterme ihtiyacı duymasının başka bir sebebi olamaz... Umuyoruz ki bu moda, Türk erkeklerinin pek ilgisini çekmez.

Haberin Devamı

UYUMAYA DEVAM EDİN EY ÇİRKİNLER VE ÇİRKİN KALKANLAR!

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Daisy Lowe

İşte o güzellik listesi... Hepsi birbirinden şahane adamlar ve kadınlar... #WakeUpCall'ın hitap ettiği efsane kitle... Sabah uyandıklarında bile güzel olanlar, gecelik askıları bir doğal afetmiş gibi omuzlarından düşenler, 3 saniye önce çilekli turtaya bulanan dudakları istemdışı önde kavuşanlar, göz kırpanlar, utangaçlar, şımarıklar...

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Televizyon sunucusu Dan Snow'dan biraz utangaç bir poz.

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Oyuncu Keeley Hawes bin yıllık selfie geleneğini bozmayarak kafayı eğip göz kırpmayı tercih etmiş.

Haberin Devamı

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Dünyaca ünlü illüzyonist Darren Brown da göz kırparak güzel olmaya çalışanlardan.

Çek gönder, tatlı bir selfieni

40'lı yaşlarını süren Claudia Winkleman, sabah uyandığında her zamankinden daha güzel olan azınlıktan.

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Naomi Campbell ve özgürlüğünü ilan eden gecelik askıları

Çek gönder, tatlı bir selfieni

Gazeteci Nigella Lawson, turuncu pijamasıyla gönüllerimizin prensesi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!