Genç gitaristten 2 birincilik

Güncelleme Tarihi:

Genç gitaristten 2 birincilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:03

YAŞAR Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Oğuz Öz, üst üste katıldığı uluslararası ve ulusal iki gitar yarışmasında da birinci oldu. İlk birinciliğini Uluslararası 2. Likya Gitar Günleri Yorumculuk Yarışması’nda kazanan Oğuz Öz, Türkiye’nin en prestijli gitar icracıları yarışmasından biri olan Ankara Devlet Konservatuvarı Ulusal Gitar Yarışması’nda da 17 genç gitaristi geride bırakarak birinciliği elde etti.

Haberin Devamı

Antalya’da düzenlenen 2. Likya Gitar Günleri Yorumculuk Yarışması’nda birçok ülkeden katılan 10 gitaristi geride bırakarak birinciliği kazanan Oğuz Öz, geçtiğimiz hafta Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Ulusal Gitar Yarışması’na katıldı. Ülkenin dört bir yanından 18 gitarcının katıldığı yarışmanın jürisinde ünlü İspanyol gitarist Carlos Jaramillo’nun yanı sıra, Prof. Semra Kartal, Prof. Binnur Ekber, Prof. Reyyan Başarın, Doç. Kağan Korad, Ertuğ Korkmaz, Dr. Bülent Ergüden, Soner Egesel, Mustafa Erhan, Mehmet Gürgün ve Bekir Küçükay yer aldı. İlk elemeyi geçen 6 gitarist final yarışına girdi. Türk ve yabancı bestecilerin eserlerini çalan Oğuz Öz, rakiplerini geride bırakmasının yanı sıra performansı ile de büyük beğeni kazandı. Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencisi genç gitarist Öz, dünyanın en ünlü gitar markalarından olan Manuel Adalid marka el yapımı bir konser gitarı ve Türkiye ile İspanya’da birer konser verme hakkı kazandı.

Haberin Devamı

Kendisi de dünyaca tanınan bir klasik gitar sanatçısı olan Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Kürşad Terci, geçen yıl, yüksek lisans öğrencileri Mine Aksoy ve Senim Çenberci’nin, Monako’da düzenlenen 4. Uluslararası Flüt Yarışması’nda Türkiye’ye iki birincilik ve bir jüri özel ödülü kazandırdığını hatırlatarak, "Öğrencilerimizin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldıkları başarılar, doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Benim gibi klasik gitar eğitimi alan öğrencimizin bu başarısı beni ayrıca gururlandırdı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!