TOKİ tartışması

Güncelleme Tarihi:

TOKİ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:03

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ın yatırımcının finansman sorununun çözümü için sunduğu “TOKİ fabrika yapsın” önerisine İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’tan eleştiri geldi.

Haberin Devamı

Demirtaş, “Üyelerimiz 10 yıllık kredi bulup, inşaatları yapabilir. TOKİ’yi göreve çağırmak gereksiz. Bu açıklamayı özellikle yapıyoruz ki konut konusunda haksız rekabet yaratan TOKİ, bunun üstüne bir de ‘bize çağrı var, fabrika inşaatına da girelim’ diye düşünmesin” dedi.
İTO Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada TOKİ’nin misyonunun arsa üretmek, konuta kredi yoluyla finansman sağlamak, kendi arsaları üzerinde konut üretmek ve dar gelirliyi uzun vadeli imkanlarla konut sahibi yapmak olduğunu belirterek, “Ama TOKİ son yıllarda bu misyonunu terk ederek, Türkiye’nin her yerinde başarılı işler yapan yapsatçı inşaatçılarla, müteahhitlere haksız rekabet etmeye başladı. Devlet parası, devlet kaynağı ile konutlar üretiyor. TOKİ’nin misyonu müteahhitlerle rekabet etmek, lüks konut üretmek değil” dedi.

Haberin Devamı


Bunu istemiyoruz
İTO’nun üyesi olan 7 bin 500 müteahhidin de TOKİ’nin haksız rekabeti ile karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Demirtaş, daha fazla rekabete yol açacak çağrılar yapılmasını eleştirdi. Demirtaş şöyle dedi; “Bugün devlet parası kullanan TOKİ’ye yeni bir misyon biçilmek isteniyor, ‘Fabrikalar yapsın’ deniliyor. Bu İzmirli müteahhitlere, İzmir iş dünyasına karşı haksızlık. Orta- uzun vadeli kredi ve destek olduğu takdirde Türk özel sektörü fabrikasını da yapar, ara malını da üretir, ülkeyi cari açık belasından da kurtarabilir. Bunun için yol TOKİ’yi değil devleti
göreve çağırmak gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!