Gürsel Tekin: Başbakan kendisini tutamadı ve Suriye'ye savaş ilan etti

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Başbakan kendisini tutamadı ve Suriyeye savaş ilan etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 16:34

CHP'li Gürsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'nun bir TV kanalında söylediği 'Eğer ABD Esat'ı devirmeyi kabul ederse, Türk askerini Suriye'ye sokarız' sözlerini eleştirerek; ''Başbakan itiraf ediyor ki, bu bir savaş tezkeresi. Başbakan kendisini tutamadı TV'de naklen Suriye'ye savaş ilan etti'' dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, yaptığı yazılı açıklamayla Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta TBMM'den geçen Suriye ve Irak tezkeresi ile ilgili sözlerini eleştirdi. Tekin, Başbakan Davutoğlu'nun tezkereye 'hayır' demesi gerektiğini ileri sürerek; ''Aslında Başbakan bizi daha iyi dinleyip, anlayıp tezkere TBMM'de görüşülürken keşke CHP'nin yaptığı gibi hayır oyu kullansaydı. CHP'nin tezkereye itirazı Başbakan'ın CNN International kanalındaki sözleriyle haklı çıktı. CHP olarak sadece ve sadece İŞİD'i ve PKK'yı hedefleyen bir yetkiyi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne vermeye hazır olduğumuzu defalarca açıkladık. Ama önümüze son dakikada konulan ve oldu bittiye getirilmek istenilen tezkerede İŞİD'den başka her türlü hedef ve hayal söz konusuydu. AKP tezkeresini bu sebeple kabul etmedik. Bir hafta geçmeden bakıyoruz, Başbakan bir ABD kanalında dilinin altındaki baklayı çıkartıyor, 'Eğer ABD Esat'ı devirmeyi kabul ederse, Türk askerini Suriye'ye sokarız' diyor'' diye konuştu.

'BAŞBAKAN ÜLKEYİ BURNUMUZUN DİBİNDEKİ İNSANLIK SUÇUNA ORTAK EDİYOR'
AK Parti hükümetinin TBMM'deki tezkere görüşmelerinde kamuoyuna anlattığı ile Başbakan Davutoğlu'nun televizyondaki sözleri arasında çelişki olduğunu iddia ederek şunları kaydetti; ''Hani bu tezkere sınırlarımızı, vatandaşımızı, savaş mağdurlarını İŞİD'e ve teröre karşı koruma amaçlıydı. Başbakan itiraf ediyor ki, bu bir savaş tezkeresi. Başbakan kendisini tutamadı TV'de naklen Suriye'ye savaş ilan etti. Türkiye'nin güney sınırında yaşanan insanlık dramı her gün yüzlerce aileyi mağdur ediyor. Başbakan elinde tezkeresi olan biteni izliyor, kendisini ve ülkesini burnumuzun dibinde işlenen insanlık suçuna ortak ediyor. Türkiye ne böyle bir başbakanı, ne de böyle bir yönetimi hak etmiyor. Lafa gelince naralanıp mangalda kül bırakmayanlar, tankları aynı hizaya dizip, namlulularını sağa sola çevirip medyaya poz vermeyi kahramanlık sanıyor, öyle satıyor.''

'İÇ BARIŞI DA DİNAMİTLİYOR'
Tekin, çözüm sürecinin de yaşananlardan etkilendiğini savunarak; ''Hükümetin dış politikada iflası sadece ülkemizi uluslararası camiada zora sokmuyor, iç barışı da dinamitliyor. CHP iktidarı huzur ve refah getirecek bu ülkeye...Yarından itibaren Manisa'dan başlayarak meydanlardayız, sokaklardayız, evlerinize ziyaretçi geliyoruz. Ülkenin ve milletin sahipsiz olmadığını, AKP'siz çözümün nasıl olacağını anlatmaya geliyoruz. Halkımızı yarınki Manisa Mitingine bekliyoruz'' diye kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!