Cesare Prandelli: Yeni başkanla oturup konuşacağız

Güncelleme Tarihi:

Cesare Prandelli: Yeni başkanla oturup konuşacağız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 15:44

Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli sarı kırmızılı kulübü takip eden basın mensuplarıyla bayramlaşması sırasında önemli açıklamalar yaptı. Yeni başkan seçildikten sonra oturup konuşacaklarını söyleyen İtalyan teknik adam, bu görüşmeler neticesinde devre arasında takımda önemli değişiklikler yapma sinyali verdi.

Haberin Devamı

Prandelli'nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"Yeni başkanımızla tanıştığımızda konuşma fırsatı bulacağız. Bana ilk sunulan programda, ilk 6 ay ekonomik açıdan finansal fair-play çerçevesinde adımlar atılacağı söylenmişti. Ocak ayından sonra ise takımı geliştirebilmek için yeni transferler yapmayı düşünüyorduk. Tüm bu detayları yeni başkanla tekrar konuşacağız.

Teknik proje takımı geliştirebilmek için sunulan bir durumdur. Benim elimde mevcut durumda 32 futbolcu var. Oyuncu sayısını azaltmayı düşünüyorum. Fazladan 10 kişi beni ihtiyacımı görmüyor. Bu 10 kişi ile yollarımız ayrılırsa 1-2 takviye yapılabilir.

Ünal Aysal'ın kararı sonrasında kendimi terk edilmiş hissetmedim. Her gün yeni gelişmelerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Ancak sözleşme imzalarken de Başkan'ın bizi bırakacağını düşünemem. Başkan'ın özel hayatını bilmiyorum; neler yaşadığını da. Kendimi ise ihanete uğramış hissretmedim.

Futbolda yarın neler olacağını bilemezsiniz. Buraya geldik ve kazanmak için çalışacağız."

Haberin Devamı

Fenerbahçe derbisi

57 yaşındaki teknik direktör, Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 18 Ekim Cumartesi günü yapacakları Fenerbahçe derbisine kadar hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Fenerbahçe'nin geçen sezon Türkiye Ligi'nin agresiflik anlamında en iyi takımı olduğunu belirten Prandelli, şu ifadeleri kullandı: "Derbiye kadar hazır olmamız gerekiyor. Futbol maalesef istekle bitmiyor. Kazanmak için her zaman hazırlanma dönemi olur. Geçen senenin maçlarını izleme fırsatım oldu, Türkiye'de sadece Fenerbahçe agresif olarak oynuyordu. Bu negatif durum değil, topu kaybettiği anda diğer takımlara baskı yaparak zor duruma düşürüyordu. Geçen sezon agresif anlamda en iyi takım Fenerbahçe'ydi. Taraftarlar gibi biz de bu maçı bekliyoruz. Son 10 güne girdik ve ilk soru derbiyle alakalı geldi. Onun için baskı git gide yükseliyor. Oraya vardığında her zaman hazır olman ve maçı nasıl kazanacağını bilmen gerekiyor. Bu tip maçlarda pasif durursanız zora düşme ihtimali daha yüksek oluyor."

"Hamit Altıntop'u yeniden bulduk"

Haberin Devamı

Prandelli, sakatlığı nedeniyle geçen sezonun büyük bölümünde, bu sezonun ise ilk haftalarında süre alamayan Hamit Altıntop'un adeta yeniden doğduğunu belirtti.

Deneyimli futbolcu hakkında istekli konuşacağını aktaran İtalyan teknik direktör, "Hamit, maalesef, geçen sezon fiziksel sorunlar yaşadı ve sadece 6 maçta oynadı. Sezon başında çok iyi çalıştı. Ufak tefek fiziksel sorunları olsa da son 15 gün kendini iyi hissetti. Ben de çok mutluyum. Çünkü deneyimli bir futbolcu. Futbolu okuyup, anlayabilen bir oyuncu. Bizim için yeni bir transfer gibi. Hamit'i yeniden bulduk. Tekrardan kendine geldiğini hissediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Cesare Prandelli, eleştirilen 3'lü savunma düzeni hakkında ise şunları kaydetti: "Bu 2 sistemin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü hazır olmamız gerekiyor. Büyük bir takımın farklı sistemlerle de saha içinde kendini göstermesi gerekiyor. Bu fikir, şundan doğdu; Türkiye'deki bütün bekler ve bizim bekler, ne zaman topu alırsa ileri gidiyor. Topu kaybettiğinizde genel olarak 2 stoper çok yalnız kalıyor. Çünkü mesafeler çok fazla. Saha içinde dengeyi bulmak gerekiyor. Bu iki sistem, çalışmamız gereken sistemler."

Haberin Devamı

Sneijder'i defansın önünde oynatma nedeninden bahseden Prandelli, "Sneijder'in defansif bloğun önüne gelmesinin sebebi, çok büyük bir kalite oluşturması. Felipe Melo'nun oradaki duruşu çok fazla defansifti. Aslında daha çok orta sahaya destek vermesi gerekiyordu. Biz o sisteme daha az çalıştığımız için o boşluklar oluştu ve maalesef öyle bir sonuç aldık" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!