AVRUPA'DA 'DÖNERCİ OPERASYONU'

Güncelleme Tarihi:

AVRUPADA DÖNERCİ OPERASYONU
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 15:51

İSPANYA Tüketici ve Kullanıcılar Birliği (OCU) başkent Madrid’de döner kebap satan 25 işyerine operasyon düzenledi. Operasyonlarda elde edilen etlerin labaratuvar analizlerinde çoğunda sığır etine karıştırılmış at etine rastlandığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Birlik tarafından yapılan açıklamada, Madrid’de her geçen gün popüler olan döner kebap satan restoranların çoğalması üzerine bu işyerlerin hijenik ve et kalitesinin belirlenmesi için operasyon yapılmasına karar verildi.

Denetlenen 25 restorantın çoğunda yüzde 60’ları bulan sığır etine karıştırılmış, at, tavuk ve hindi etine rastlandığı belirtilen duyuruda bu oranın yüzde 1’lik Avrupa Birliği standartlarına aykırı olduğu öne sürüldü. Operasyon düzenlenen 25 işyerinin 11’inin ise gerekli hijyenik şartları taşımadığı ve kapatılması gerektiği kaydedildi.

İspanya’da çoğunu Pakistanlı ve Kuzey Afrikalı göçmenlerin işlettiği Türk restorantı adı altında binlerce döner kebap satan işyeri bulunuyor. Ucuzluğu nedeni ile özellikle İspanyol öğrenciler tarafından tercih edilen bu işyerlerinin artması üzerine ilk defa bu denli büyük bir operasyon düzenlendi. Madrid’de yapılan bu denetimlerin önümüzdeki günlerde tüm ülkeye yayılması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!