Dört yaşında yetim ve öksüz

Güncelleme Tarihi:

Dört yaşında yetim ve öksüz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2014 01:17

Başkent’te evlilik teklifini reddettiği kişi tarafından öldürülen TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz’ın ailesi bayramı buruk geçirdi. Bir ay önce yaşanan cinayet ile 4 yaşında öksüz ve yetim kalan Anise Kaçmaz olayın şokunu atlatamadı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay, TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz, evlilik teklifini reddettiği Orhan M. tarafından Yenimahalle’deki bir parkta 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Kızlarını 33 yaşında kaybeden Süleymanoğlu ailesinin Kurban Bayramı’nda yüzleri gülmedi. Baba Dilaver, anne Gülnaz Süleymanoğlu ile arkadaşları Kaçmaz’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret etti. Bayrama evlatlarından ayrı girmenin hüznünü yaşayan Süleymanoğlu ailesi, gözyaşlarına boğuldu.

İKİ YAŞINDA BABASINI KAYBETTİ

Anne Gülnaz Süleymanoğlu, “Bayramımız kara geldi. Devletimiz böyle insanları ortada bırakırsa nice annelerin yüreği yanar, nice yavrular öksüz kalır. Devletimiz bir kanun çıkarsın. Onu öldürseler, assalar bile yavrum yerinden kalkacak değil ama cezasını çekmeli. Torunum daha 2 yaşındaydı babasını kaybetti, 4 yaşında annesini kaybetti. Ben ona ne diyebilirim, ne yapabilirim, bilmiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

CAYDIRICI BİR KANUN ÇIKSIN

Bayramlarının buruk geçtiğini belirten baba Dilaver Süleymanoğlu ise, “Kızımın arkadaşları geldi. Acımızı paylaşmak istiyorlar ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Evladımı kaybetmenin acısını derinden hissediyorum. Devlet büyüklerine sesleniyorum. Caydırıcı bir kanun çıkarın. Yenimahalle İbrahim Karakoç Parkı’nda bulunan güvenlikçilerden şikayetçi olduğunu dile getiren Süleymanoğlu, “Görgü tanığı bir kadın, bana ‘Kızınız 27 dakika katiliyle mücadele etti’ dedi. Düşünün. Güvenlikçi ne polisi ne ambulansı aramış. Daha sonra götürüyorlar. Artık kızım olay yerinde mi yoksa hastanede mi öldü, onu bilmiyorum. Güvenlikçinin kılı bile kıpırdamamış” diye konuştu.

BAKANLIK YAZDI ÇİZDİ VE GİTTİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine de seslenen Süleymanoğlu, “Olayın ardından ziyarete geldi. Yazdılar, çizdiler gittiler. Bize psikiyatrist bulacaklardı, hastaneye yönlendireceklerdi. O günden beri hiçbir şey yok. Bir aydır bir haber yok” dedi. Minik Anise’yi özel bir psikiyatri profesörüne götürdüklerini de anlatan baba Süleymanoğlu, “Çocuğa karşı nasıl hareket edeceğiz, onunla nasıl konuşacağız, annesinin başına geleni nasıl söyleyeceğiz bilemiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!