Bakan Veysel Eroğlu: Ankara'da içme suyunda arsenik problemi yok

Güncelleme Tarihi:

Bakan Veysel Eroğlu: Ankarada içme suyunda arsenik problemi yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 14:15

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın içme suyunda arsenik probleminin bulunmadığını, bu konuda ölçümlerin yapıldığını belirterek, "Bunu polemik mevzusu haline getirmek istiyorlar. Hatta bir milletvekili de bu polemiği ortaya attı neticede kendisinin bulunduğu binaya kuyudan kaçak su bağlandığı tespit edildi. Ankara'da herhangi bir problem yok" dedi.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği İscehisar ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştı. İlçe meydanında düzenlenen programın ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Eroğlu, Ankara'nın içme suyunun barajlardan karşılandığını söyledi. Ankara'da hiçbir arsenik probleminin bulunmadığını, bu konuda ölçümlerin yapıldığını belirten Bakan Eroğlu, "Bunu polemik mevzusu haline getirmek istiyorlar. Hatta bir milletvekili de bu polemiği ortaya attı neticede kendisinin bulunduğu binaya kuyudan kaçak su bağlandığı tespit edildi. Ankara'da herhangi bir problem yok" diye konuştu.

Ankara'nın, 2050-2060 yılına kadar su ihtiyacını karşılamak için Gerede Projesi'ni hayata geçirdiklerini anlatan Eroğlu, proje ile Ankara'nın uzun yıllar su probleminin bulunmayacağını bildirdi. Ankara'nın şu anda da su sorunun olmadığına dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:
"Sağlık Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurumlar, sürekli su ölçümü yapıyor ve sağlıklı. Herhangi bir problem varsa, belki kuyu suyu bağlanmış olabilir ya da depoları varsa depolarda bir kirlenme olabilir onu bilemeyiz ama apartman girişine kadar suyun kalitesinden Ankara Su Kanalizasyon İdaresi sorumludur. Biz de bunu kontrolle mükellefiz. DSİ'nin görevi de havzalardan ve diğer bölgelerden suyu şehre götürmek, gerektiğinde içme suyu arıtma tesislerini inşa etmektir. Zaten Ankara'nın içme suyu arıtma tesisleri var."

Tekirdağ'ın da su meselesini çözdüklerini ifade eden Eroğlu, şehirdeki su kalitesi ve arsenik konusunda bilgisinin olmadığını ancak müsteşarına bu konuyla ilgilenmesi için talimat verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

"Tuz Gölü'nde herhangi bir kuruma olmadı"

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, "Tuz Gölü'nün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu" konusunda yapılan açıklamalara ilişkin görüşlerini sorması üzerine, açıklamaların doğruluk payının olmadığını söyledi. Türkiye'de bazı zamanlarda kurak dönemlerin oluştuğunu ifade eden Eroğlu, "2014 yılındaki yağışlarda İç Anadolu'da yüzde 15-20 oranında bir azalma oldu ama yağışlar başladı. Tuz Gölü'nde herhangi bir kuruma olmadı, bu seneki kuraklıkta dahi kurumadı. Bu sene de yağışlar başladığı için bir tehlike görülmüyor. Bütün gölleri, sulak alanları korumak, geçmişte kuruyan sulak alanları yeniden canlandırmak için büyük çalışmalar yaptık, pek çok gölü kurtardık" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!