Başkent’te termal atak

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te termal atak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, Başkent’te termal turizmin geliştirilmesi üzerine çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı

TÜGİAD Başkanı Türker Naslı, şunları söyledi: “Dünyada ve ülkemizde termal yer altı sularına dayalı tatil ve şifa turizmi hareketi büyük boyutlara ulaştı. İnsanların sağlıklı yaşam, zindelik ve güzellik gibi konulara ilgi ve talebinin artması bu turizm dalına yatırımları artırdı. Ankara’da bu projeyi gerçekleştirmek hayal değil. Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Haymana, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı ilçeleri çok zengin termal kaynaklara sahip. Ancak bu kaynaklar, özelliklede yabancı turistlere anlatılamadığı için turizmde yeterince değerlendirilemiyor.

TURİZMCİYE ÖNERİ

Bu zenginliğimizin tanıtılması için taşın altına elimizi koyduk. Öncelikle kentin potansiyelini, yabancıların taleplerini belirlemek için bir fizibilite çalışması yapacağız. Eksiklerimizi ortaya koyduktan sonra, önümüzü görme imkanı ortaya çıkacak. Sorunları aşma konusunda da kamu kurumlarından yardım talep edeceğiz. Turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize de yatırımlarını Ankara’ya yapmalarını öneriyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!