Filede ‘Balkan’ fethi

Güncelleme Tarihi:

Filede ‘Balkan’ fethi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

Maliye Milli Piyango erkek takımının ardından İlbank Kadın voleybol takımı da Balkan Kupası’nı kazanıp, CEV Challange vizesi aldı.

Haberin Devamı

Filede, Başkent ekipleri önemli başarılara imza attı ve hem erkeklerde hem de kadınlarda Balkan Voleybol Kupası’nı kazanıp, CEV Challange Kupası’na katılma hakkını elde etti.
Erkeklerde mücadele eden Maliye Milli Piyango, Sırbistan’ın Bar kentinde düzenlenen Balkan Voleybol Kupası’nın ikinci maçında Romanya ekibi Stinta Explorar Baja Mare’yi 3-0 yenip kupayı almıştı. Bu gururun ardından, bir zafer de kadınlarda İlbank’tan geldi. Ankara’nın ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda, önce Bulgaristan ekibi Maritza’yı 3-1 ile geçen İlbank, ikinci maçında Romanya temsilcisi Municipal’i, ilk seti 25-18 kaybetmesine rağmen, sonraki setleri 26-24, 30-28 ve 25-23’lük skorlarla kazanıp, 3-1 devrimeyi başardı. 123 dakika süren çekişmeli ve heyecanlı müsabakanın ardından turnuvada ilk sırayı alan Başkent ekibine şampiyonluk kupasını, Türkiye Voleybol Federasyonu eski Başkanı Erol Ünal Karabıyık verdi.
İlbank, bu sonucun ardından 2015 CEV Challange Kupası’nın ilk turunda Bosna Hersek’ten Zok Gacko ile oynamaya hak kazandı.
Maliye Milli Piyango erkek takımı ise 2015 CEV Challange Kupası’na ikinci turdan başlayacak. Kırmızı-beyazlı ekibin bu turdaki rakibi Slovakya’nın Spartak Myjava takımı olacak.
Geride kalan sezonu şampiyon tamamlayan Halkbank erkek voleybol takımı ise ülkemizi Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!