Tüp bebek İrem doğduğu hastanede staj yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Tüp bebek İrem doğduğu hastanede staj yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 11:21

DENİZLİ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi İrem Parladı, tüp bebek yöntemiyle doğduğu hastanenin doğum servisinde staj yapmaya başladı. Stajyer hemşire Parladı, staj yapacakları yeri okulun belirlediğini, doğduğu hastanede staj yapmasının kendisi için büyük mutluluk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Denizli’de 1992 yılında kurulan Er-Pa Özel Sağlık Hastanesi, 1996 yılında Tüp Bebek Merkezi’ni açtı. Merkezde çocuk sahibi olamayan yüzlerce çift tüp bebek yöntemiyle evlat özlemini giderdi. Hakan ve Zeynep Parladı da, çocukları olmayınca bu merkeze başvurdu ve tedavi sonucu 1998 yılında ikiz kız bebek sahibi oldu. Çocuk özlemini sona erdiren çift kızlarına İrem ve Begüm adlarını verdi.



Yıllar sonra ikizlerden İrem Parladı, Denizli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde eğitim görmeye başladı. Üçüncü sınıfta öğrencilerin staj yapacağı yerler belirlenirken ilginç bir tesadüf yaşandı. İrem Parladı’nın staj yeri doğduğu hastane olarak belirlendi. Hastanede staja başlayan Parladı, ikinci sürprizi yaşadı. Hastane yönetimi İrem’i doğduğu serviste görevlendirdi. İrem, annesinin doğum yaptığı, kendisinin dünyaya gözlerini açtığı serviste stajyer olarak çalışmaya başladı.

Staj yapacağı hastaneyi okulunun belirlediğini belirten İrem Parladı, "Doğduğum hastanenin doğum servisinde staj yapıyor olmam güzel bir tesadüf. Doğum servisinde olmak, anne ve babaların sevincine tanıklık ettmekten mutluyum. Hedefim okulumu başarıyla tamamlayıp fizyoterapist olmak" dedi. Parladı, yıl boyunca okuldaki eğitimiyle beraber hastanede staj yapacağını da kaydetti.

Hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rıdvan Erdemir, İrem’in hastanelerinde çalışıyor olmasının güzel bir tesadüf olduğunu belirterek, "Denizli’de tüp bebek tedavisini ilk olarak başlatan hastanelerden biriyiz. Hastanemizde dünyaya gelen bir tüp bebeğin, yine bizim hastanemizde ve üstelik doğum yaptığı serviste stajyer öğrenci olarak bulunması güzel bir tesadüf. Bir çocuğumuzu da işe aldık. Elimizde dünyaya gelip, başarılı bir eğitim döneminin ardından yine hastanemizde çalışıyor olmaları bizlere gurur veriyor. Hastanemizde tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen bazı kişiler, yıllar sonra bebeklerini dünyaya getirmek için doğuma geliyorlar" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!