"Korkusuz ikizler" sözlerini tuttu

Güncelleme Tarihi:

Korkusuz ikizler sözlerini tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 11:14

Savunma sporunun "korkusuz ikizleri" Eda ve Seda Gökdoğan kardeşler, sözlerini tutarak milli takıma girdi.

Haberin Devamı

Savunma sporlarında bir çok branşta mücadele eden ikiz kardeşler, hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Spor camiasında "korkusuz ikizler" olarak tanınan kardeşler, tekvando, karate ile wushu branşlarından sonra kick boksta da iddialarını kanıtladılar ve daha önce söz verdikleri gibi milli takıma seçilmeyi başardılar. Performanslarıyla milli takım antrenörlerinin dikkatini çeken 19 yaşındaki ikizler, ay yıldızlı formayla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Kardeşlerden Eda Gökdoğan, yaptığı açıklamada, annesinin teşvikiyle savunma sporuna başladıklarını söyledi. Haziran ayında yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda "k1 dalında" altın madalya kazandığını belirten Eda Gökdoğan, 18-26 Ekim tarihlerinde İspanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğini ifade etti. Gökdoğan, Niğde'de kampa gireceklerini anlatarak, "Ülkeme madalyayla dönmeyi arzuluyorum. Bunun için çok çalışıyorum" dedi.

Hayallerini süsleyen milli takım formasını giyeceği için çok heyecanlı olduğunu vurgulayan Gökdoğan, "Geçen yıl milli takıma seçilmeyi hedeflediğimi söylemiştim. Sözümü tuttum ve milli takıma girdim. Çok mutluyum. Şimdi de uluslararası şampiyonalarda bayrağımızı göndere çektirmek için mücadele edeceğim" diye konuştu. Savunma sporunun insanı tehlikelerden koruduğuna dikkati çeken genç sporcu, hemcinslerine seslenerek şöyle devam etti:

"Spor, bana daha çok güven, dışarıda daha rahat hareket etme ve sosyalleşme imkanı sundu. En güzel tarafı ise tehlikelerden korunmanıza yardımcı oluyor. Bayanlar, bu spordan korkmasınlar. Ayrıca sporun eğitim hayatına negatif yönde bir etkisi de yok. Radyo ve televizyon programcılığı bölümünde okuyorum. İkinci sınıfı dereceyle bitirdim. Spor ve okulu bir arada yürütebilirsiniz."

Balkan şampiyonu oldu

İkiz kardeşlerden Seda Gökdoğan ise 7 yıldır dövüş sporlarıyla uğraştığını belirterek haftanın 6 günü antrenman yaptığını kaydetti. Seda Gökdoğan, uzak doğu sporlarının neredeyse tamamıyla ilgilendiğini vurgulayarak, "Mili takıma seçildim ve wushu branşlarından sanda branşında Balkan şampiyonu oldum. Şimdiki hayalim Avrupa şampiyonluğu" dedi. İkiziyle aralarında tatlı bir rekabetin bulunduğuna değinen sporcu, kendisinin yumruklarının, Eda'nın ise tekmelerinin daha iyi olduğunu anlattı.Seda Gökdoğan, zihin ve beden sağlığı ile kötü alışkanlıklardan uzak durmak için mutlaka spor yapılması gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!