Öldürücü obeziteye ‘tüp’ yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Öldürücü obeziteye ‘tüp’ yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

Obezitenin artış hızına dikkat çeken Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Mustafa Kotanoğlu, obeziteden cerrahi tekniklerle kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kotanoğlu, obeziteyle cerrahi olarak mücadelede dünyadaki en güncel operasyon yöntemlerinden biri olan ‘Laparoskopik (Sleeve) Tüp Gastrektomi’ ameliyatının hastanelerinde başarıyla yapıldığını belirterek, “Daha öncesinde özel hastanelerde yüksek ücretlerle yapılan bu ameliyatları biz hiçbir ek ücret almadan yapıyoruz” açıklamasında bulundu. Kotanoğlu ameliyat ile ilgili şu bilgileri verdi:

ÖDEMESİ YAPILMAZDI

“Bu ameliyatlar daha önce kozmetik operasyon olarak algılanırdı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödemesi yapılmazdı. Hastalar eğer imkanları varsa özel hastanelerde astronomik rakamlarla operesyon olmak zorunda kalırdı. Artık bir hastalık olarak görülen Morbid Obezite (Öldürücü şişmanlık), durumu tespit edilmesi halinde, hastanemizde hiç bir ek ücret ödemeden sağlıklarına ve normal yaşamlarına kavuşabiliyorlar.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ GÜNDE TABURCU

Her türlü diyet ve zayıflama yöntemini denenmesine rağmen, vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olan yani Morbid Obezite olarak tanı alan hastalar başvurabilir. Endokrin, metabolizma, beslenme ve diyetetik, psikiyatri bölümlerinin bu hastalarımızla ilgili ayrıntılı muayeneleri sonrasında, operasyona uygun oldukları görüldükleri zaman ameliyat kararı veriyoruz. Ameliyat yaklaşık bir saat sürüyor ve hastanın midesi tüp ile küçültülüyor. Aynı gün yürümeye başlayan hastaya 2. gün sıvı gıdalar başlanır ve hasta 3. gün de taburcu edilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!