Yaşlılar gençlerle vakit geçirmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşlılar gençlerle vakit geçirmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2014 01:25

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteklediği Aktif Yaşam İçin Nesiller Arası Etkileşim Modeli (AYNA) projesi kapsamında yapılan araştırmaya göre, yaşlıların büyük çoğunluğu etkinliklerde gençlerle bir araya gelerek çay, kahve içip sohbet etmeyi, gezintiye çıkmayı, konsere ve alışverişe gitmeyi istiyor.

Haberin Devamı

Projeyle yaşlılar ve gençler bir araya getirilerek sosyal yaşama katılımları güçlendirildi. Proje kapsamında, 18-30 yaş aralığındaki gençlere ve 65 yaş üstü kişilere anket yapılarak, gençler ve yaşlıların birbirleriyle olan iletişimleri araştırıldı.
Araştırma kapsamında, gençlerin kendilerinden yaşça büyük kişilere yardımcı olabilmeyi hissetmeyi, yaşlı insanların aktif olmalarını sağlamayı, başka insanlara katkıda bulunmayı istedikleri belirtildi.
TERAPİ ETKİSİ

Yaşlıların büyük çoğunluğunun içinde bulundukları merkezlerde sosyal programlara katılmadığı, etkinliklerde gençlerle bir arada olmayı daha çok istedikleri görüldü. Yaşlılar, gençlerle geçmişlerini, anılarını paylaşmak ve internet, bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik gelişmeler hakkında gençlerin kendilerine destek olmasını istiyor. Yaşlılar, gençlerden öğrenecekleri çok şey olduğunu, onlarla birlikte olmanın bir nevi psikoterapi etkisi yarattığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!