Eroğlu: Rehineler için dokuz doğurduk

Güncelleme Tarihi:

Eroğlu: Rehineler için dokuz doğurduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 15:58

IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra Türkiye’ye getirilen rehinelerden, Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nde yaşayan özel harekatçı komiser Said Coşkun’u ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, rehineler için çok endişelendiklerini belirterek, "Devlet olarak dokuz doğurduk" dedi.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı’nda Afyonkarahisar ve ilçelerinde düzenlenen bayramlaşma törenlerine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Musul Konsolosluğu’nda IŞİD tarafından rehin alındıktan 101 gün sonra Türkiye’ye getirilen özel harekatçı komiser Said Coşkun’u, Dinar’daki evinde ziyaret etti. Devletin konsolosluk görevlilerini her gün saniye saniye izlediğini, rehineler, özellikle de bebekler için büyük endişe yaşadığını belirten Bakan Eroğlu, "Devlet olarak sizin için dokuz doğurduk. Ama sizi saniye saniye izledik. Uydudan hep takip ediyorduk. Aklımız her an sizdeydi" diye konuştu.

’HER GÜN CANLI CANLI MEZARA GİRDİK’

Musul’da yaşarken neler hissettiklerini soran Bakan Eroğlu’na hep endişe içinde yaşadıklarını anlatan Said Coşkun da şöyle konuştu:

"Ailelerimizin, çocuklarımızın önemini gerek devletimiz, gerekse milletimiz gerçekten hissetmiş. Bizlerin çoçukları için her şey yapılmış. Konsoloslukta sadece 3 aile vardı. Küçük bebek son zamanlarda yürümeye bile başlamıştı. Orada hepimizin arasında büyüdü. Milletimizin duasını Cenab-ı Allah da kabul etti. Tabiri caizse her gün canlı canlı mezara girdik ve çıktık. O yüzden bizi mezardan çıkaran başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve siz bakanlarımız ile tüm kurumlara teşekkür ederim."

4’ÜNCÜ ÇOCUK TAVSİYESİ

Bakan Eroğlu, Komiser Said Coşkun’a kaç çocuğu olduğunu sordu. 3 kızı olduğunu aktaran Coşkun’a "Cennetliksin o zaman" diyen Eroğlu, 4’üncü çocuk tavsiyesinde bulundu. Komiser Coşkun, aynı tavsiyeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da aldığını söyledi.

Komiser Said Coşkun’un çocuklarından 9 yaşındaki Seçil’in çikolata ve kolonya tuttuğu Eroğlu, küçük kızı kucağına alarak bir süre sohbet etti. Coşkun’a günün anısına bir tabak hediye eden Eroğlu kızları Seçil, Sultan ve Melike ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!