IŞİD Kobani'ye girdi iddiası

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Kobaniye girdi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2014 15:05

IŞİD, Kobani'nin doğu kesiminde kontrolü büyük oranda sağladı. Sokak savaşlarının yaşandığı Kobani'ye IŞİD 2 bin kişiyle girdi. Ağır silahlarla saldıran terör örgütü, Kobani (Ayn el Arap) ilçe merkezine doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar gün boyu devam etti. Ağır silahlarla saldıran terör örgütü, Kobani ilçe merkezine doğru ilerliyor.

Yerel kaynaklar, IŞİD'in, ilçenin doğu kesiminde denetimi büyük oranda sağladığını belirtti. Terör örgütünün, sokak savaşının devam ettiği Kobani'ye 2 bin kişi ile girdiği kaydedildi. Bu arada IŞİD'in ilerleyişi karşısında ilçeden kaçışların devam ettiğini ifade edildi.

HAKİM TEPEYE IŞİD BAYRAĞI

Haber ajansları, daha önce Kobani'nin doğusundaki bir binada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) bayrağının dalgalandığını duyurdu. Bu gelişmeden kısa bir süre sonra da şehre hakim stratejik bir tepede daha IŞİD bayrağı görüldü.


Haberin Devamı

Reuters ajansı, bölgeden geçilen televizyon görüntüleri ve Türk bir askeri yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde, son günlerde en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgedeki dört katlı bir binanın tepesinde, IŞİD'e ait olduğu anlaşılan siyah renkli bayrağın görüldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Ajans, ismini vermek istemeyen bir Türk yetkilinin de bayrağın IŞİD'e ait olduğunu söylediğini bildirdi.




IŞİD Kobaniye girdi iddiası

Anadolu Ajansı binaya çekilen IŞİD bayrağını böyle görüntüledi.

Bu karelerin ajanslara düşmesinden kısa bir süre sonra da IŞİD'in bu sefer yine aynı bölgedeki tepeye bayrağını diktiği görüntülendi. IŞİD'in bayrağı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinden de çıplak gözle görülebiliyor.

IŞİD Kobaniye girdi iddiası


'KOBANİ DÜŞEBİLİR'
Söz konusu gelişme, Kobani'nin tam olarak düşmesi anlamına gelmese de çatışmaların iyice kızıştığını gösteriyor. BBC'ye konuşan İdris Nassar isimli yetkili, IŞİD'in Kobani için stratejik öneme sahip Mistenur tepesinin kontrolünü ele geçirdiğini ve kentin yakında IŞİD'in eline geçebileceğini belirtti.

30 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak'ın Felluce kenti ve çevresinde IŞİD'e yönelik saldırıları sonucu 30 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!