Beyaz perdede sonbahar rengi

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede sonbahar rengi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2014 01:03

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul’da 13. kez gerçekleştirilen Filmekimi, bu yıl Ankara’yı da ziyaret ediyor. Sinema keyfini Türkiye’nin farklı kentlerine taşıyan Filmekimi, 10, 11 ve 12 Ekim’de Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Yeni sinema sezonunun habercisi olan Filmekimi’nin 13’üncüsünde, prömiyerini Sundance, Berlin, Cannes, Venedik, Toronto gibi saygın festivallerde yapan, ustaların son yapıtlarının da aralarında bulunduğu birçok film, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30’ta düzenlenecek seansların her birinde farklı bir film gösterilecek.
Filmekimi Ankara programı kapsamında 10 Ekim’de Abel Ferrara’nın yönettiği ‘Pasolini’ izleyici ile buluşacak. Filmde İtalyan şair, yönetmen, gazeteci ve aydın Pasolini’nin öldürülmesinin ardındaki karanlık olaylara ışık tutuluyor. Filmin oyuncu kadrosunda Willem Dafoe, Maria De Medeiros, Riccardo Scamarcio, Giada Colagrande, Valerio Mastandrea ve Tatiana Luter yer alıyor.

NEW YORKLU ÇİFTİN EVLİLİK MÜCADELESİ

Haberin Devamı

Jean-Luc Godard’un ‘Dile Veda’ isimli filmi de, 10 Ekim’de gösterilecek. Film bu yıl Cannes’da ilk kez jüri özel ödülü aldı. Film, küreselleşmeden devlet şiddetine, klasik müzikten aşka birçok konuya değiniyor. Aşkın Halleri, Ankaralı sinemaseverlerle buluşacak filmlerden biri. Ned Benson’un yönettiği film, New Yorklu evli bir çiftin sarsılan evliliklerini yeniden düzeltmeye çalışmalarını anlatıyor.

ERKEK ÇOCUĞUNUN YETİŞMESİ

Damien Chazelle’in son filmi Whiplash, Sundance’te Drama dalında Büyük Jüri Ödülü ve İzleyici Ödülleri’ni kazandı. Film, 10 Ekim’de gösterilecek. Film, acımasız bir caz ustasıyla genç davulcu öğrencisi arasındaki gerilimli ilişkiyi ele alıyor. Bir erkek çocuğu birinci sınıftan 12. sınıfa kadar izleyen ve üniversiteye gidişiyle biten, anne-baba ile çocuk arasındaki ilişkinin öyküsünü anlatan ‘Çocukluk’, gösterimler kapsamında izleyici ile buluşacak.
Gösterimler kapsamında ‘Özgürlük Dansı’ 11 Ekim’de izleyici ile buluşacak. Efsane yönetmen Ken Loach Cannes Film Festivali’nde yarışan son yapıtı Özgürlük Dansı’nda adaletsizliğe karşı öfkesiyle siyasal heyecanını bir araya getiriyor. Mucizeler, 11 Ekim’de gösterilecek bir diğer film. Film, İtalya’nın doğal görünümünü, mahvını ve bir tür lunaparka dönüşmesini anlatıyor. Bu günlerde zaman her şeyi bir manzaraya çeviriyor.
Bay Turner, Yıldız Haritası, Mommy, İnsanları Seyreden Güvercin, Timbuktu, Turist, Beyaz Tanrı ve Geronimo da sinemaseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!